După modelul Alesiei de a realiza top10 cărți citite într-un an, Raul Pricop s-a decis să – și facă și el propriul clasament cu cărțile citite în 2019. Raul are 9 ani și prezintă la Televiziunea Adolescenților rubrica Recomand o carte din cadrul emisiunii Dimineața copiilor. El ne face un top5 al cărților citite în 2019.

Locul 1: Pe cuvânt de șoricel.

Este cartea mea de suflet. În această carte ne este prezentată povestea umui șoricel albastru crescut într-un laborator. Numele șoricelului este Isaia care poate vorbi, râde, citi sau simți lucrurile foarte profund, la fel ca noi oamenii. Isaia dă dovadă de mult curaj și pot spune că de la el am învățat că oricât de mic sau speriat ai fi, întodeauna găsești o cale de a schimba lumea.

Locul 2: Seria Jurnalul unui puști.

Seria Jurnalul unui pusti este una de 14 romane foarte amuzante și ușor de citit de orice de puști. Am reușit să le citesc pe toate. Dacă apuci să citești un volum, nu te mai poți opri până nu le citești pe toate, așa sunt de cool: toate cele 14 cărți îl au ca personaj principal pe GREG HEFFLEY, un puști care întâmpină numeroase dificultăți în timpul școlii generale.

Locul 3: Minunea

Minunea este o poveste emoționantă despre curaj și bunătate, despre integrare și acceptare, scrisă cu sensibilitate și umor. ,,Nu judeca
după aparențe” pare să fie ideea de la care pornește R.J Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiței din Micul prinț: “Bine, nu se vede decât cu inima. Esențialul e invizibil pentru ochi.” Această carte mi-a plăcut foarte mult, m-a făcut să înțeleg că ar trebui să fim mai buni și mai înțelegători cu cei din jur. Pentru că astfel am putea crea o lume mai bună.

Locul 4: Singur pe lume.

Singur pe lume- Hector Marlot. Este o poveste de viață foarte interesantă a unui copil orfan pe nume Remi care trăiește în casa unei femei, Tușa Barberin. Această carte m-a purtat într-o lume minumată a curajului, iubirii și arecunonștinței. Această carte are un final fericit. Vă invit s-o citiți cu încredere. Este o carte pe care o ții minte toată viața.

Locul 5: Prinț și cerșetor.

Prinț și cerșetor este un roman de Mark Twain. M-am apucat s-o citesc datorită faptului că am tot auzit de această carte. Este e o carte emoționantă, cu o lectură ușoară și plăcută. Personajele principale sunt: Edward și Tom. Tom este cerșetor, iar Edward este prinț. Ei își schimbă hainele și rolurile, iar Edward trebuie să suporte viața de țăran a lui Tom. Aventurile prin care trec cei doi sunt povestite pe parcursul cărții, arătând chinurile prin care trece Edward în lupta de a arăta că este adevăratul rege și luxul în care va trăi Tom.