Pe data de 15 ianuarie, de Zilele Eminescu, a avut loc, la Casa de Cultura a Sindicatelor, un recital susținut de unul dintre cei mai cunoscuți cantareți de jazz din România, Harry Tavitian.

Nu vă voi scrie acum și aici despre evenimentul în sine. Acest articol va fi bazat pe experiența trăită de mine alături de vestitul cântăreț.

Am făcut interviu, primul în cei 4 ani de Buzz, cu o personalitate asa mare. A fost greu. Stresul și emoțiile mi-au dat bătăi de cap. Dar totul s-a terminat cu bucurie. E mare lucru, la vârsta mea de 11 ani, să trăiesc asa ceva.

Primul lucru învățat din aceasta experiență a fost ca un interviu bun se bazează pe o documentare zdravănă. Documentare care nu se face superficial. Trebuie să asculți un pic muzica artistului, sa cauți pe internet, sa intrebi oamenii mai mari despre artist.

Când începi să cauți și afli lucruri, intri tot mai adânc în povestea omului pe care urmează să-l intervievezi. Și – ți dai seama ce greu va fi interviul.

Documentandu-te îți este mai ușor sa alcătuiești întrebarile si vei înțelege mai bine spusele interlocutorului. Nici nu îți dai seama când trece timpul. Și uite! Întrebările sunt gata! Am învățat de la Ioana care m-a bătut la cap câteva ore cu importanta documentarii. Ii dau dreptate ca e foarte importantă.

Fiind reporteri, chiar și asa mai mici, am fost invitați pentru interviu la repetiție. O pasiune deosebită și o înflăcărare la clapele pianului pentru Harry Tavitian. Era una cu pianul acolo la Pian în sala care astepta ora 5 și începerea spectacolului.

Cântărețul era în mijlocul repetițiilor. Emoțiile mele îmi spărgeau pieptul. Îmi doream ca Harry sa nu termine repede de cantat pentru ca mi-era teama sa nu greșesc.

Era o lupta în mine. Voiam sa iau interviu, sa simt și eu vibeul acesta de lua interviu unui om mare, dar în același timp îmi era o frica incredibila.

Interviul a durat vreo 20 de minute. Denisa mare a filmat. Doamne, câte lucruri știe despre jazz omul acesta! îmi spuneam mereu în sinea mea.

Ne-a vorbit și despre realizările sale, modul în care a devenit cunoscut și multe alte lucruri interesante.

Dar, dragilor, nu ratați întâlnirea la Fapte-n ARTE.

Veti putea vedea și auzi discuția noastră, care pe mine m-a fascinat. Abia aștept s-o asimilez mai bine caci, clar, în timpul interviului, mi-a fost dificil, din cauza emoțiilor, sa înțeleg totul.  Le doresc tuturor colegilor mei de la Buzz sa aibă asemenea experiente. Dar pentru asta trebuie sa fie dornici sa afle, sa fie pasionați de ceea ce fac.

Sa va mai spun un secret. Un motiv pentru care radiam de fericire a fost faptul ca am reușit sa cunosc și sa discut cu un om minunat cu un caracter frumos cum rar găsești la artiștii de calibrul sau.