Anul 2020 aduce și vești bune. Mălina, vioara și lecția prieteniei este o carte în proză de debut  a profesoarei filolog Maria Sârbu Crudu, scoasă la editura Tipo Moldova în condiții grafice deosebite.

Cartea  este în esență povestea unei copile iubită de părinți care își dorește să ia cursuri de vioară. Fetița ajuge să iubească vioara învățând opere din Vivaldi sau Schubert, dar nu-și uită niciodată prietenii.

Sunt aventuri povestite cursiv, clar, pe înțelesul oricărui copil și care atrage categoric prin imaginile vii ale cărții.  Ilustrația a fost asigurată de Mirela Pete, grafic designer, ilustrator de cărți cu propria agenție de rebranding și design.

Autoarea cărții este botoșăneancă și absolventă a Școlii Populare de Arte, cartea având de altfel și caracter biografic. Este totodată și absolventă a Facultății de Litere a Universității Al. I. Cuza și a obținut premiul revistei Țara de Sus în cadrul concursului Porni Luceafărul.

Nu este prima carte lansată de Maria Sârbu Crudu, aceasta mai are un volum de poezii intitulat Regăsiri, la editura Axa, Botoșani.