Purtarea măștii de protecție este una dintre cele mai importante măsuri de prevenire a anumitor boli respiratorii, inclusiv Covid-19. Despre această boală, precum și principalele reguli de igienă puteți citi în noul număr al ziarului Buzz care a apărut astăzi. Îl găsiți la magazinul Junior și la farmacia Defarm din str. Primăverii.

Folosirea măștii trebuie combinată cu igiena corectă a mâinilor. Persoanele cu simptome respiratorii trebuie să poarte masca dacă prezintă febră, tuse și respirație dificilă.

Persoanele fără simptome respiratorii trebuie să poarte masca pentru a se proteja de persoanele bolnave.

Utilizarea și eliminarea corespunzătoare a măștii reprezintă o măsură eficientă pentru a limita transmiterea noului coronavirus.

Masca trebuie schimbată la fiecare 4 ore sau când se umezeste. În timpul utilizării ei trebuie evitată atingerea măștii. Masca se îndepărtează din șnururile din lateral, urmând apoi spălarea imediată a mâinilor cu apă și săpun.

Nu se reutilizează măștile de unică folosinta. Acasă, măștile de protecție trebuie aruncate urgent într-un sac menajer pe care îl leagăm la gură, deoarece virusul moare în 3-4 ore. În spital, măștile se aruncă în cutii speciale.