De ce citim și ce citim? Aceasta este întrebarea la care  vă provoacă să răspundeți angajații Memorialului Ipotesti, cu ocazia Săptămânii Naționale a Bibliotecilor (marcată în perioada 23-29 aprilie).

Întrebarea a ajuns deja o tradiție pentru Memorialul Ipotesti, deoarece este adresată în fiecare an publicului la o discuție față în față.

Din păcate, în acest an, întâlnirea cu iubitorii de carte nu poate fi posibilă din cauza situației în care ne aflăm.

“Noi, în fiecare an, am invitat copiii la Biblioteca Națională de Poezie de la Ipotești pentru a face o călătorie în lumea cărților. Le-am prezentat și câteva din cărțile ce se află în patrimoniul bibliotecii și nu sunt pentru împrumut, ele sunt doar pentru cei care fac un studiu de cercetare. Anul acesta neputând fi desfășurată activitate cu public, împreună cu doamna manager, Ala Sainenco, am hotărât să facem ceva. Cum foarte mulți stau în casă, mai ales copiii, am vrut să-i provocăm să ne spună, printr-un filmuleț, ce carte citesc sau ce carte le-a plăcut cel mai mult din biblioteca personală”, ne-a declarat Relu Oneaga, angajat al Memorialului Ipotești.

Filmulețele pot fi trimise pe pagina de Facebook a Memorialului: Memorialul Ipotești Centrul Național de Studii Mihai Eminescu.

Cele mai bune mesaje video vor fi premiate prin cărți.

Proiectul se adresează tuturor cititorilor, indiferent de vârstă, fiind o provocare pentru toți cei care citesc și au o mică bibliotecă acasă.