By Mădălina Mihai (11 ani)

…Primăvara este anotimpul când înfloresc zarzării, magnoliile, cireșii, crinii, brândușele, viorelele, ghioceii. Natura capătă viață, soarele ne încălzește și ne facem mai veseli sub razele lui atât de calde.

Florile de primăvară pictează natura. În alb, în roz, în mov, în culori pastel. Și o parfumează incredibil de amețitor. Acum, când deschid fereastra, îmi dau seama cât de mult am pierdut, luându-mă în anii din urmă cu lucruri mărunte gonind splendorile primăverii.

Claudia Nicolau, actriță: …Mi-am bagat nasul, faţa şi tot capul, în ramurile înflorite ale corcoduşului şi am tras adânc aer în piept, cu ochii închişi, pentru a păstra în memoria mea olfactivă toată mireasma acestei primăveri. Am adunat de pe jos câteva petale de magnolie pentru a le avea cu mine acasă şi a mă bucura măcar câteva clipe, pentru a păstra o bucaţică de primăvară alaturi de mine, de sufletul meu ce tânjeşte după frumuseţea vieţii, a naturii şi a prietenilor…

Alexandra Ciotir, elevă: “….Când merg la cumpărături încerc să cumpăr și flori pentru a avea un strop de primăvară și în casă…”

Mai norocoși par însă cei care stau la casă, care au un petec de grădină cu flori și copaci înfloriți, pentru că pot ieși în curte să citească, să coloreze pe o pătură în iarba de mătase verde.

 

Întregul reportaj realizat la doar 11 ani de Ioana Ivaș îl puteți citi în următorul număr Buzz.  Nu-l ratați, pentru că micii reporteri au căutat, au scris, au muncit chiar dacă au stat acasă. Împreună, la bine și la greu.