Oficial, putem spune că stăm de aproape două luni în casă, lucru care până la apariția bolii Covid-19 ni s-ar fi părut incredibil. Dar asta nu ne oprește din joaca noastră sau din a ne face noi hobby-uri. Vreau să vă dau câteva idei de jocuri și hobby-uri distractive de facut acasă.

  1. Scrie propria ta carte. Ai citit, cu siguranță, o sumedenie de cărți care, acum, te pot inspira în a crea propria poveste. Ce zici? Nu trebuie decât să găsești un subiect, un caiet și un pix și …scrie în fiecare zi câte o pagină la noua ta carte. Aaaa, să nu uităm că ai nevoie de muuultă imaginație, dar sunt sigură că dacă te afli aici, nu duci lipsă de asta.
  2. Dacă te preocupă treaba asta cu filmatul, ia-ți telefonul și fă-ți propriul tău film. Găsește un subiect, și idei sunt o grămadă, și lasă-te în vraja propriei imaginații. Gândește-ți cadrele, personajele. Folosește-te de păpușile pe care le ai în casă și fă chiar tu voce pentru fiecare în parte.
  3. Esti fan al jocurilor? Îți recomand câteva jocuri bune de jucat cu prietenii în perioada asta: Roblox, Brawl Stars, Minecraft și Fornite. Sunt jocuri foarte bune atunci când îți este dor de un prieten și nu poți să îl vizitezi.
  4. Quilling-ul este artă hârtii și un bun motiv să fii artist. Ai nevoie doar de fâșii subțiri de hârtie și învârtitorul pe care îl poți face și tu acasă. Poți face diferite forme din hârtie, flori, pătrate, cercuri, chiar și unelte sau decorațiuni pentru păpuși ori petreceri reale. Insipiră-te și de pe Youtube!
  5. Desenează! Chiar dacă nu -ți iese din prima. Caută un caiet cu foi albe prin casă și fă tot felul de schițe prin el. Urmărește alte desene și încearcă să le surprinzi la fel.  Desenul și pictura sunt printre multele hobby ale copiilor și trebuie să știi că relaxează cel mai bine. Ți-aș sugera chiar să încerci și cu pensula pentru că te vei simți minunat făcând asta.
  6. Încearcă DIY-uri de pe net! Lucrurile astea sunt liniștitoare și amuzante pentru timpul ăsta! Mereu poți găsi ceva care chiar te poate ajuta! Poți chiar să faci ceva nou și util!
  7. Gătește!  Aporpo, e un trend, acum, în perioada asta de stat acasă. Am văzut mulți copii care și-au descoperit talentul de masterchef. Poți descoperi foarte multe arome și delicii culinare la tine acasă! Eu mi-am descoperit o mare pasiune pentru gatit. Și nu e chiar așa de greu precum pare. Dacă trebuie să lucrezi cu foc, roag-o pe mama ta să te ajute.
  8. Plajă sau picnic la tine acasă. Poți pregăti un picnic sau o zi la plajă chiar în casa ta! Nu ai nevoie de multe lucruri, dar chiar este o idee foarte bună pentru zilele ploioase sau când simți nevoia de o oră de relaxare! Ai nevoie de o pătură, niște jocuri de relaxare (ca la picnic, nu?), niște preparate, niște cărți și… gata… Dacă ai balcon, îți poți amenaja locul în balcon. Dacă ai curte, profită de asta. Iar dacă n-ai niciuna nici alta, imaginează-ți că în camera ta… sunt copaci, este și un pârău, iar tu cu fratele sau sora ta stați pe păturică și savurați bunătățile din coșuleț ori vă jucați împreună.

Mă bucur dacă v-am fost de folos și dacă v-am ajutat în a vă găsi noi activități pentru perioada aceasta de stat acasă. Putem fi creativi în continuare.