Noi suntem Buzz, o comunitate de mici jurnaliști, copii care au învatat responsabilitățile oamenilor mari și cât de important este să fim corect informați în aceasta lume haotică în care trăim. E un univers al comunicarii ceea ce se întâmplă în comunitatea Buzz.

În Botoșani există un ziar al copiilor și al adolescenților, o televiziune a lor. Aici, nu urmăresc și nu citesc lucruri adresate lor făcute de cei mari. Aici, lucrurile acestea sunt făcute de ei. E un univers al comunicării, un schimb informatic și energetic de la cei mici la cei mari și invers. Se întâmplă asta de nouă ani.

Se întâmplă pentru că e o “căsuță” ridicată cu multă pasiune. Pentru copii, pentru jurnalism. A început cu pasiune și a crescut prin implicarea tuturor celor care și-au dorit să afle secretele acestei meserii.

Și copiii aceștia au crescut mari, și vin alții din urmă și le iau locul, la fel, și ei cu dorința de a fi altfel. Și copiii aceștia mari sunt studenți. La Litere, la Comunicare&Relații Publice, la Franceză. Și sunt dintre ei care s-au îndrăgostit de camera de filmat și vor să fie regizori. Și sunt dintre ei care vor numaidecât să facă jurnalism pentru că au învățat în 9, în 8, în 7 ani că meseria aceasta te transformă uluitor de tare. Te dezvoltă mintal, te scapă de timiditate, te face mai descurcăreț, te ajută să fii mai organizat, îți subliniază calitătile de lider. Între tinerii aceștia sunt viitori lideri. Au organizat campanii, au coordonat grupuri de copii ori tineri, vorbesc coerent, public, fără teamă, au curaj să se exprime.

 

Și să nu credeți că acești copii aveau de acasă o sămânță specială. Ei doar și-au dorit să învețe. Toate acestea adunate, puse una peste alta, ne-au făcut să înțelegem impactul unei idei ca Buzz în mintea si sufletul unor copii.

Buzz se numește ziarul copiilor si adolescenților, un proiect unde copiii sunt cei care fac lucrurile. Primesc doar îndrumare. Vin cu idei, le discutăm împreună, le alegem tot împreună pe cele mai bune, încercând pe cât posibil să valorificămfiecare idee.

Jurnalismul e pretextul, pentru că ceea ce facem aici e o formă de comunicare, de responsabilizare, de conștientizare a eului nostru în societate, de organizare. Asta învață copiii la Buzz. Să fie Oameni, să aibă caractere frumoase, să se descurce, să comunice.

Suntem flatați să auzim mereu de la oamenii care vin în orașul nostru că Buzz e o idee unică, un ziar scris de copii nemaiîntâlnit în altă parte. Un ziar tipărit. Un ziar în care articolele apar semnate de autori cu vârste mici.

Suntem deschiși și vrem să-i invătăm și pe alți copii din alte județe să vadă lumea cum o văd cei de la Buzz, să trăiască creativ, activ si mereu atenți la lucrurile care contează. E o formă uriașă de responsabilizare pentru un copil.

Proiectele pe care le derulăm anual- o tabară de jurnalism la care avem invitati traineri din TVR, din Radio, un concurs de jurnalism pentru copii, întâlnirile cu personalităti, cu oameni mari, colaborarile cu diferite institutii completeaza tabloul unei dezvoltări formidabile pentru orice copil.

Suntem deschiși și chiar vă rugăm să ne adresați orice intrebări sau sugestii, pentru că dorim să fim cât mai aproape de dorința dvs. Vom da start înscrierilor de săptămâna viitoare când, desigur, veți putea afla detaliile noii noastre povești. Una pe care dorim s-o scriem exact așa cum vreți. Așteptăm cu interes întrebările, propunerile, ideile în comentariile dvs. Fiți convinși că vom ține cont de ele.

Vă lăsăm link-urile noastre pentru a vă face o imagine mai amplă cu ceea ce înseamnă Buzz la Botoșani. Vrem ca împreună cu voi să facem un Buzz regional cel puțin, cu copii-corespondenți de presă din județul lor.

Vă mulțumim pentru răbdare și înțelegere! Daca sunteti curiosi contactati-ne sa va povestim mai multe si venim si in orasul vostru.

www.facebook.com/miciireporteri

www.telebuzz.ro

www. Instagram/_buzz_pentru_viitor

www.youtube.com/Televiziuneaadolescentilor