Ne-am gandit, începând cu săptămâna aceasta aceasta, să vă recomandăm trei cărţi pe săptămână. În  fiecare luni, eu sau colegii mei vom face recomandări de cărți. Trei pe săptămână.

  1.  Habarnam pe Lună  scrisă de Nikolai Nosov.

2.  Povești pentru baieţi care au curajul să fie altfel, scrisă de Ben Brooks.

3. Seria cărţilor SCOALA DE DANS, scrisă de Victoria Vázquez.

 

Mie mi-a plăcut cartea Habarnam pe Lună, pentru că este o carte haioasă cu multe aventuri. În Orașul Florilor, toţi prichindeii sunt botezaţi în funcţie de talentele și însușirile lor : Gogoașă, Știetot, Telescop, Șurubel, Piuliţă Lentilă, Cubuleț, Acuarelă etc. Nici nu vă imaginaţi de ce sunt în stare prichindeăi aceștia. Habarnam este personajul principal, un băiețel care nu știe absolut nimic și pe parcursul poveștii, află și învață lucruri. O dată cu el învațăm și noi lucruri interesante. Am descoperit o grămadă de cuvinte noi care mi-au îmbogățit vocabularul.

 

Cartea pentru băieţi care au curajul să fie altfel, scrisă de Ben Brooks. Este o carte extraordinară care conţine o sută de istorii adevărate despre băieţi extraordinari. Pare destinată mai de grabă băieţilor, dar ea poate fi citită și de fete fiind o lectură care se citește repede, pentru că fiecare băiat grozav este prezentat pe două pagini și poveștile sunt interesante. După ce citești cartea, simţi că vei putea oricând să ai conversaţii despre persoane importante din deferite domenii.

 

Seria școala de dans. Este o serie de șase cărţi ușor de citit, cu ilustraţii foarte frumoase. Personajele principale sunt patru prieteni foarte buni: Cris, Patri, Sara și Carlos. Carlos le propune să se proclame membri ai grupului Marginalizaţilor și să-și promită ca vor fi cei mai buni prieteni, ajutându-se unii pe alţii. Mie îmi place această carte pentru că este despre prietenie. Cui nu iar plăcea să facă parte dintr-un grup de prieteni adevărați?

Citiți pentru că acum chiar aveți timp s-o faceți. Și aveți timp și pentru cărți care nu sunt recomandate la școală. Citiți pentru că e o preocupare din care aveți doar de învățat.