Marius Rojinschi, directorul Teatrului Vasilache
Marius Rojinschi, directorul Teatrului Vasilache

Oamenii de bine care fac lucruri bune pentru societate nu se dau bătuţi indiferent de situaţie. Iar ceea ce trăim noi acum, pandemia aceasta cauzată de boala Coviv-19, este o situație care nu ne place. Totuși, ne bucurăm când vedem cum oamenii găsesc motive de a exista, de a rezista, de fi pozitivi.

De pildă, Teatrul Vasilache le pregătește micilor spectatori botoșăneni nouă surpiză. Și pentru că timpul e scurt, actorii teatrului se întâlnesc online pentru repetiții.

Este vorba despre următoarea premieră pentru spectacolul “Îmblânzirea scorpiei” de William Shakespeare, în regia lui Marius Rogojinschi care va avea loc în luna august a acestui an. Pentru repetițiile spectacolului, conducerea teatrului a găsit o metodă mai puțin obișnuită. Ei repetă online și chiar de multe ori se și filmează făcând acest lucru, dovadă stau videoul și montajul este realizate de Andrei Iurescu.

Din distribuția noul spectacol vor face parte actorii: Ana Maria Chelaru, Andrei Bordeianu, Andrei Iurescu, Renata Voloșcu, Pavel Petrași, Adelina Cojocariu, Cosmin Tanasă. Adică tot cam noua generație de actori a instituției. Este al treilea spectacol pe care noul val de actori de la Vasilache îl pregătește după Pinochio și Pupăza din tei puse în scenă recent.