Ziua de  15 mai rămâne pentru cei mai mulți dintre noi prima zi de delibertate. Ziua când  a fost ridicată  starea de urgenţă instaurată ca urmare a pandemiei cauzată de boala Covid-19 și instaurată stărea de alertă.

Botoșănenii au dat dovadă că le-a fost mare dor de plimbări. Orașul s-a transformat într-un adevărat furnicar. În jurul orei 19.00. pietonalul Unirii era plin de oameni ieșiţi la primbare, în grupuri de câte 3-5 persoane.

Părinţi, copii, bunici, adolescenţi, copii cu biciclete, unii echipaţi cu măști, alți fără să le pese prea mult de ridcul încă ridicat de îmbolnăvire. Cei mai mulți erau bucuroși, în grupuri, ingnorând starea de alertă care spune să păstrăm  distanţa socială. Asta înseamnă că nu ne putem aduna mai multe de trei persoane la un loc.

Parcul Mihai Eminescu a fost și el deachis, așa cum a promis primarul Cătălin Flutur. La intrarea în parc am observat panoul cu normele de conduită în perioada acesta a pandemiei, în caz că dorim să ne plimbăm pe aleile din parc.

De asemeni, și parcul a fost luat cu asalt de oameni care se plimbau, agale, pe alei sau stăteau pe bancă să se recreeze. Din loc în loc,  copii cu bliciclete, sckateboarduri sau trotinete, în grupuri de maximum trei.

Și traficul a fost îngreunat astăzi în oraș față de zilele trecute când nu-i așa, era liniște și prea pustiu. Spre exemplu, a fost o provocare chiar să traversezi la trecerea de pietoni din faţa parcului.

Un lucru  remarcat a fost faptul că lacul din parc încă nu a fost umplut cu apă, ceea ce înseamnă că încă nu s-a deschis sezonul la hidrobicicletele și bărcuțe.

Trebuie să rămânem responsabili și în perioada aceasta când suntem sub stare de alertă, doarece pericolul de îmbolnăvire este încă mare. Trebuie să purtăm masca de protecție în spații închise, să nu formăm grupuri mai mari de trei persoane etc.