Este luni, este rubrica de recomandări cărți pentru copii și adolescenți. Este rândul meu să vă propun trei titluri super pentru lecturile din această perioadă.

𝟹.  O istorie secretă a țării Vampirilor, vol. 1, Cartea Pricolului. 

Cartea Pricoliciului este cel dintâi volum al trilogiei fantastice O istorie secretă a Țării vampirilor, o serie ce își propune să salveze mituri și personaje sortite să dispară dacă nu sunt povestite.
Uitați de toata lumea, Greuceanu, Piparus-Petru, Sfanta Miercuri, Ileana Cosanzeana sau Zmeul Tase au o viață banală care numai de basm nu este. În Țara Vampirilor, vampirii sunt scoși în afara legii, împărații confundă prezentul cu trecutul, iar președintele e speriat de o carte cu pagini albe care-i amenință viitorul. Într-o lume în care se face contrabandă cu Apă Vie și nu mai există fericire până la adânci bătraneți, Pricoliciul a uitat cine este. Nevoit să-și părăsească grota, pornește la drum și ajunge să fie implicat în povestile altora – iar în cele din urma descoperă că nu poate scăpa de sfârșit decât dacă înțelege în ce măsură se incheagă povestea lui cu ițele Basmului. Este descrierea cărții pe care încă o citesc și care îmi place foarte mult.
𝟸. Pânza Charlotei. Wilbur este un porcusor sensibil, care iubește pe toată lumea. Pentru el o viață fericită înseamnă o porție bună de mâncare și prieteni dragi alături. Chiar și stăpânii care îi puseseră gând rău ajung să înțeleagă ce minune au în ograda. Iar Wilbur, porcul care leșină de emoți, ca nimeni altul, răspunde bunătății cu dragoste și loialitate. Cartea este una foarte sensibilă pe care v-o recomand.

𝟷.  Shiloh. Marty Preston îşi doreşte foarte mult un căţeluş, iar atunci când în calea lui apare un pui de beagle cu greu îşi mai poate imagina viaţa fără el. Şi, chiar dacă micuţul are un stăpân, Judd Travers nu e cel mai blând dintre oameni, iar Marty se vede cu atât mai îndreptăţit să ia animalul la el acasă. „Drumul spre iad e pavat cu intenţii bune“ este dictonul ce i se potriveşte mănuşă personajului nostru care, în strădania lui de a-i oferi un adăpost ferit de pericole noului său prieten, se trezeşte prins într-o avalanşă de evenimente dintre cele mai nefericite. Dar, când în joc e soarta celui mai bun prieten, Marty nu renunţă la speranţă. Este o carte plină de aventură care mie, ca iubitor de animale mi-a plăcut mult de tot. Dacă și tu iubești cățeii, o să-ți placă.