Pentru că se apropie 1 Iunie, Ziua Copiilor, Europe Direct Botoșani-APC Botoșani,  în colaborare cu Asociația Buzzmedia prin cercul de jurnalism Micii reporteri, îi invită pe copii la concurs.

Micuții trebuie să facă un clip de maximum un minut cu un mesaj pozitiv pentru toți copiii lumii. Mesajele vor fi create în contextul pandemiei actuale. Competiția este adresată copiilor  cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, iar clipurile trebuie trimise într-un mesaj privat, pe pagina de Facebook Europe Direct Botoșani.

Odată primite, clipurile video vor fi postate pe pagina de Facebook Europe Direct Botoșani, urmând ca acestea să  fie votate până la data de 8 iunie inclusiv.  Pe 9 iunie creațiile cu cele mai multe reacții vor fi anunțate spre a fi premiate. Pentru concurs vor fi luate în calcul clipurile primite până la data de 1.06.2020, ora 0.00.

Ioana Cristina Matfeev, președintele Asociației Buzzmedia, partener în concurs, care a lansat idee acestui concurs spre Europe Direct Botoșani. ,,Asociația Buzzmedia a propus această idee, pornind de la trendul copilașilor de a face video-uri scurte pentru TikToK și coroborând cu pandemia actuală ne-am gândit că ar putea ieși niște mesaje video ingenioase. Copiii sunt foarte creativi și surprind mereu. Vrem să-i facem să gândească în context mai larg, să vadă lumea așa cum e ea si să aducă optomism din sufletele lor curate”
Premiile concursului sunt gadgeturi preferate de copii: un trepied pentru telefon, un trepied cu selfie stick, căști.