Cartierul Tulbureni  se află la periferia municipiului Botoşani,  în suburbia orașului. La începutul anilor 2000, metrul patrat de teren în cartierul Tulbureni era vândut cu sub un euro, dar de când municipalitatea a asfaltat ulițele, metrul patrat a ajuns  și la 30 Euro.

În urmă cu circa zece ani, aici,  au fost asfaltate drumurile principale, a fost modernizată școala și reabilitată biserica împreună cu  cimitirul și s-a făcut și racordarea la gazul metan.

În cartierul Tulbureni din apropierea străzilor Pușkin și Armeană, se poate ajunge cu maxi taxi, pe traseul numărul 4, respectiv  Bd. G. Enescu (inters. cu bd. Primăverii)-Bucovina -M. Kogălniceanu -Bd. M. Eminescu -N. Iorga -I. Pillat -Victoriei -A. S. Puskin -Tulbureni. 

Astăzi, cartierul e un pic cam pustiu. Oamenii nu s-au grăbit să-și ridice case aici în ciuda prețurilor bune așa cum s-a întâmplat în alte cartiere din oraș. Ba chiar, tot mai multe case par maai degrabă părăsite decât locuite. Tinerii au plecat în străinătate, bătrânii s-au dus, lăsând căsuța fiilor plecați.