Copiii din Botoșani și-au păstrat și anul acesta vechea și frumoasa lor  tradiție și anume, Târgul de jucării vechi. Este o acțiune care are loc în fiecare an, pe data de 1 iunie, datorită numai copiilor. Prima dată acest târg a fost organizat cu mulți ani în urmă de deputatul Mihai Mălaimare, actor la teatrul Masca. De atunci s-a încetățenit această acțiune, iar copiii o păstrează cu sfințenie.

Anul acesta, de 1 iunie, Pietonalul Unirii a fost colorat în ciuda situației cauzate de pandemie.  Cea mai cunoscută zonă pietonală a orașului a fost îmbrăcată într-o veselie molipsitoare! De la mic la mare, ademeniți și de soarele timid, oamenii au ieșit la plimbare. Chiar și bărbatul care se îmbracă în arlechin era la datorie, evident în costumul lui colorat, oferind baloane micuților prezenți.

Poate mai puțini copii la târg decât în anii trecuți, dar cu aceeași dorință de a -și vinde din jucăriile frumoasei lor copilării. Copiii vindeau păpușele de pluș, păpuși tip Barbie, mașinuțe, joculețe, dinozauri, cărți, ghiozdănele.

Entuziasmul copiilor de a deveni negustori pentru o zi n-a ținut cont de vânt sau de starea de alertă sub care se află România acum. ,,Nu mi-e frică de Covid, păstrez distanța, de ce să ratez târgul?” , ne-a spus un puști de  12 ani care a vândut de 60 lei cam într-o oră.

M-a impresionat un băiat care a scos la vânzare piese lego în punguțe transparente, pentru a nu le pierde. “Le-am pus în punguțe pentru a nu se pierde, pentru că dacă le aduceam fără ambalaj, trebuia să vând separat fiecare piesă și cât aș fi putut cere pe o piesă singură lego”, a spus băiatul.

Pentru unii  târgul a fost chiar o afacere. Un băiețel de vreo 11 ani ne-a spus că a venit la ora 10 și până la ora 14 câștigase deja 200 de lei. El a vândut în cea mai mare parte plușuri și păpuși. Unii copii-vânzători erau însoțiți chiar și de părinți.

Mai multe poze aici.