E  inceput de saptamana si, normal, continuam sa va prezentam alte trei titluri de carti interesante pentru perioada aceasta de vacanta. Cititul dezvoltă gândirea, te învaţă să ,,citești lumea”. Citind un copi, când va ajunge adolescent, va învăţa să citească un articol de ziar și să își pună întrebări de genul: Cine a scris asta si mai ales de ce? Ajută pe cineva acest articol ori acest comentariu? Va fi pregătit pentru viaţă, va învăţa să gândească singur si nu va mai putea fi manipulat.  Sunt lucruri pe care le-am găsit scrise într-un articol în mediul online și am vrut să le împărtășesc și cu voi. Cărţile recomandate de mine pentru săptămâna aceasta sunt:

 1. Cuore de  Edmondo de Amicis.

Dacă ești cel puţin un elev de clasa a lll – a, ar trebui neapărat să citești această carte. Mie mi-a atras atenţia titlul cărţii când eram la cumpărături împreună cu părinţii într-un market. Titlul cărţii mi-a amintit că am studiat un text din ea la ora de literatură și am spus că nu ar fi rău să o citesc. Și bine am făcut!

În această carte sunt niște îmtâmplări foarte frumoase și emoționante. Ne este prezentată povestea unui elev pe nume Enrico ce ne învaţă să ne iubim patria, pe cei din jur, familia, școala, profesorii și colegii.

2. Colţ-Alb Jack London

Motivul pentru care am citit Colţ-Alb este faptul că am tot auzit de această carte și am fost curios să văd de ce este așa de cunoscută. Mie mi-a plăcut mult, citind-o. Am descoperit povestea impresionantă a unui câine care era trei sferturi era lup și un sfert câine.

Primul stăpân al lui Colţ-Alb este un indian care îl folosește la tras sănii. Pe parcursul vieţii, Colţ-Alb,are parte de mai mulţi stăpâni,care, îl fac să își piardă încrederea în oameni.

Chemarea străbunilor Jack London

Dacă citești Colţ-Alb,, cu siguranţă ești curios să vezi ce se întâmplă cu acest câine curajos pentru că  aceasta carte, Chemarea străbunilor, este continuarea cărţii  Colţ-Alb.

Un motiv pentru care am citit aceste cărţi a fost faptul că fac parte din bibliografia elevului de nota 10.Nu știu dacă sunt un elev de zece dar vă pot spune sigur că citind aceste cărţi am descoperit niște povești foarte frumoase.Spor la citit!