Ziua de 5 iunie este ziua mediului la nivel mondial. Centrul de voluntariat B.O.M.D. (Botoșani, Orașul Meu Drag) a celebrat această printr-o expoziție foto.  Intitulată “Pandemia-exercițiu de respirație”, expoziția surprinde prin imagini cu natura realizate de  voluntari de la geam sau din curtea  într-o perioadă în care pământul a respirat fără noi. Primăvara privită de la fereastră a fost o ocazie frumoasă pentru restartul planetei.

Mai multe fotografii aici.

Sunt imagini care surprind străzi din oraș, copaci cu flori, detalii florale, animăluțe în natură, curcurbee, toate în pustietatea cauzată de izolarea oamenilor în case.  Pozele au fost facute de copii și tineri cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani, membri ai centrului de volutnariat și ai cercului de jurnalism Micii Reporteri.

Expoziția poate fi admirată la vitrinele de la intrare din Parcul Mihai Eminescu. Ideea din spatele expoziției nu se referă neapărat la talentul de fotograf al autorilor sau calitatea fotografiilor, ci reprezintă un semnal de alarmă pentru pământ.