Cu siguranță ați auzit de organizația caritabilă ,,Împreună pentru personalul medical din Botosani”. Sunt 12 mici antreprenori pe care putem să îi numim îngeri ai orașului Botoșani, deoarece chiar din primele zile ale pandemiei s-au implicat activ în soluționarea problemelor cu care s-au confruntat spitalele orașului nostru.

Sub aripa protectoare a Asociației Județene Babywearing Botoșani au adunat bani pe care i-au transformat în materiale sanitare necesare personalului medical. Mii de mănuși, bonete, cotiere, sute de combinezoane și mini viziere confecționate chiar de ei, au ajuns în spitale pentru a face mai sigură lupta cadrelor medicale cu COVID-19. Au achiziționat datorită oamenilor cu suflet mare care au donat 100 000 lei, un aparat de ventilatie si anestezie, care a fost instalat la Spitalul Județean Mavromati.

Curioasă sa stiu mai multe despre acești oameni minunați, am discutat cu Elsa Șeicamembră a acestei organizații. Ea s-a implicat în această acțiune motivată de tinerii antreprenori,  plini de viață și puternici, care au pornit mișcarea. Pe perioada celor două luni de izolare acesti antreprenori, au contribuit la neajunsurile existente în spitale.

,,Izolarea m-am ajutat enorm. La început, în primele două saptamani, ca antreprenor, mi s-a parut ca mi se năruie lumea în care investesc de mai bine de șapte ani. Însă am luat lucrurile ca atare. Un virus nou ne-a amenințat și noi trebuia să facem cele mai simple lucruri – să  păstrăm distanța sociala si inima deschisă”, a spus Elsa.

Acum în cadrul echipei, dinamica s-a schimbat fiecare dintre ei și-au reluat activitatea si nu mai dispun de același timp liber pe care îl dedicau mișcării. Cu banii rămași din donațiile botoșănenilor, vor achiziționa mănuși chirurgicale si combinezoane și  împreuna cu ultimele viziere lucrate de Magic Touch vor face o ultimă donație cu care vor încheia acest proiect.

Pentru toată lumea implicată, perioada pandemiei  fost o experiență  intensă,  presărată cu temeri, cu frustrări, dar per total, botoșănenii au demonstrat că sunt uniți  la nevoie.  ,,Ne plecăm în fața domniilor lor pentru generozitate și le mulțumim  înmiit pentru încredere. Botoșani e un oraș minune!!!”, a mai adăugat Elsa.