Spre fericirea tuturor elevilor, acest an școlar este pe cale să se termine, chair dacă elevii din anii terminali sunt încă în focurile pregătirii pentru examenele finale.

Anul acesta școlar a fost unul care a bulversat pe toată lumea din cauza bolii Covid-19. Asta a făcut ca mulți dintre elevi să piardă festivitatea de premiere ori celebre cursuri festive de final de ciclu școlar.

Am stat de vorbă cu câțiva elevi pentru a afla cum au trăit ei acest final de an școlar, dar și anul școlar în sine.

Ecaterina I., clasa a VI-a, ne-a spus care este părerea ei: “Acest an școlar a fost unul în care am făcut lucruri noi. Mi-a plăcut faptul că, deși în pandemie, am reușit să facem ore online și să continuăm lecțiile indiferent de consecințe”.

Maria Doncilă, elevă în clasa a III-a ne-a spus că vrea să meargă școala clasică de acum înainte. “A fost un an interesant, dar nu aș vrea să se repete, deoarece nu-mi place școala online deloc. Ne-a fost greu si nouă, dar și doamnei învățătoare, deoarece nu are control asupra colegilor mei, nefiind contacul fizic de care avem nevoie. Iar cel mai mult mi-a plăcut activitatea din perioada Crăciunului, deoarece am fost la căminul de bătrâni din Leorda, am făcut pentru prima oară Secret Santa și ne-am distrat pe cinste”.

Alesia Pantoc, elevă în clasa a VIII-a, ne-a spus că a trăit totuși emoția despărțirii de gimnaziu. “Anul acesta școlar a fost foarte interesant din cauza pandemiei care ne-a mutat pe toți pe mediul online, dar la festivitatea de încheiere a fost foarte emoționant tocmai pentru că o parte dintre noi ne despărțim aici.  Ne putem bucura doar pentru că suntem o generație, prima, care a trăit niște evenimente unice. Am făcut orele, încheierea clasei și banchetul de clasa a VIII-a, tot, online”.

Anca Biciușcă, o elevă în clasa a 12-a, ne-a spus că regretă că nu a mai avut parte de un curs festiv măcar. “La început a fost special pentru că ne imaginam cum o să arătăm la cursul festiv și la banchet, am început să ne facem planuri, dar când a început pandemia totul s a schimbat. Din păcate, nu am avut parte de nimic, nici măcar de toca și eșarfa ce trebuia să rămână amintirea celor 12 ani de studii. Îmi pare enorm de rău că nu am avut parte de festivitatea de închidere măcar între noi să auzim ultima dată strigarea catalogului și să ne vedem lacrimile unul altuia. Dar cel mai mult mi-a plăcut faptul că indiferent de situație, profesorii au încercat să ne ajute și să ne încurajeze”.

Alesia Țurcanu,  elevă în clasa a VI-a ne-a spus că nu i-au plăcut orele online: “Noi nu am avut festivitatea de premiere, am avut în acest an școlar ore online. Nu sunt atât de ok orele online, deoarece noi prima dată am făcut pe Skype și acolo, copiii închideau difuzorul sau scoteau oamenii din apeluri. Pe Zoom aveam acea limită de 40 de minute și nu ne puteam desfășura cum trebuie. Îmi pare rău pentru festivitatea de premiere pentru că e o senzație faină știind că nu te mai vezi cu ai tăi colegi trei luni”.

Ioana Ivaș, elevă în clasa a V-a spune că  a simțit lipsa festivității de premiere: “A fost un pic trist pentru noi mai ales că suntem în primul an de gimnaziu, dar pe de altă parte, trebuie să înțelegem că acest lucru a fost așa pentru a ne proteja. Orele online nu au fost foarte plăcute pentru că nu am putut socializă și nu amputut avea contact fizic”.