Teatrele și instituțiile culturale nu se vor deschide pentru public după 15 iunie, chiar dacă toate celelalte, mall-uri, săli de forță, after school-uri etc își reiau activitatea. Cu toate acestea, două instituții botoșănene au găsit soluții pentru a fi aproape de public.

Prima instituție care își reia întâlnirea cu publicul este Teatrul Mihai Eminescu, nu la Casa Tineretului, ca de obicei, ci la Amfiteatrul Cornișa. Primul spectacol pus în scenă, se numește “Cerere în căsătorie” și se va desfășura pe data de 13 iunie, ora 19:00.

Spectacolul este în regia regretatului actor și regizor Mihai Donțu și scenografia lui Mihai Pastramagiu. Din distribuție fac parte Cezar Amitroaei, Silvia Răileanu și Radu Dragoş. Actorii anunță că spectacolul va fi urmat de o surpriză muzicală.

Spectacole la Cornișa va organiza Filarmonica George Enescu Botoșani. La inițiativa managerului, Mihai Sârbu și a impresarului artistic, Liviu Sorinel, Filarmonica va organiza un proiect estival numit ,,Reapropiere socială și terapie prin muzică”. Repertoriul verii va fi diversificat, iar soliştii invitați în concertele filarmonicii vor fi pe diferite genuri muzicale.