Nu e luni când e ziua recomandărilor, dar pentru că săptămâna aceasta, nu v-am propus cărți pe care să le citiți, o facem acum. Iată alte două cărți pe care trebuie să le citești.

Cartea ,,Lumea văzută de Bob” scrisă de James Bowen, de la editura Biblioteca Polirom, este continuarea bestsellerului internațional Un motan pe nume Bob, o carte pentru adolescenți și tinerii de toate vărstele. În această carte este vorba de un vânzător, James care era însoțit mereu de motanul roșcat, Bob. Motanul îl ajuta mereu pe   James să iasă din probleme, iar după ceva timp, ajung cunoscuți la nivel  local, undeva în Londra, îl cunosc pe primarul orașului, dar viața lor rămâne grea.

Cartea ,,Coraline” scrisă de Neil Gaiman, de la editura Arthur, este de genul fantasy, horror, data primei apariții fiind 2002, având 150 de pagini. În această carte este vorba despre o fată, Coraline, care descoperă cum casa ei se transformă și trăiește o lume nouă.  21 de geamuri și 14 uși sunt în casa lui Coraline. 13 normale, așa cum sunt în orice casă și una specială care o transportă într-o lume în care lucrurile par exact ca-n lumea sa inițială, doar că totul pare mult mai fain! Jucăriile sunt mai interesante și mai multe, mâncarea mult mai bună, iar părinții – mai atenți. Doar că oamenii din lumea asta nouă au nasturi în loc de ochi, iar dacă Coraline vrea să rămână în această lume magică în care părinții au timp de ea, tot ce trebuie să facă fetița e să o lasă pe cealaltă mamă să-i coasă nasturi în locul ochilor.  Partea interesantă e cum fata face pași ca  să scape de acea familie pentru a se întoarce la viața normală. Astfel,  trebuie să găsească o cale prin toată acea casă cu tot cu mansardă, pivniță și cu o grădină cu copaci uriași și bătrâni.