Copiii de la Școala de jurnalism Buzz (SJB), cea de-a doua promoție, și-au primit, vineri, diplomele pentru cursurile urmate în cadrul modulului. Acest modul a cuprins cursuri de fotografie, de limba engleză, de actorie, de jurnalism, comunicare și dicție, plus o serie de ateliere de weekend.

Foștii cursanți SJB s-au bucurat să fie alături într-o dimineață însorită și fierbinte de iunie de colegii mai mari și mai vechi de redacție. Totul s-a petrecut în parcul Mihai Eminescu, în apropierea foișorului.

A luat cuvântul Ioana Matfeev, coordonatorul proiectului, care le-a spus copiilor să fie activi, să-și găsească lucrurile care le plac lor de făcut în redacție, să fie comunicativi, să lanseze idei etc. Au vorbit și dintre tinerii Buzz, foștii copii reporteri, deoarece ei se pregătesc să plece la facultate, aici îi numim pe Karina Todireanu sau pe Alexandra Ciotir. Denisa Sandu i-a rugat să o întrebe mereu din secretele camerei de filmat având în vedere că ea este cea mai pasionată și mai mare din redacție de filmat.

Au fost acordate diplome profesorilor, Mihaela Epure (care a predat limba engleză), Ioana Matfeev (care a predat comunicare, jurnalism și dicție), Dumitru Brehuescu (care a predat fotografie) și Marius Rusu (care a predat actorie),  tinerilor care au susținut în fiecare weekend din intervalul octombrie-martie ateliere de desen, handmade, lecturi prin joc, gramatică, audiții muzicale și, desigur, cursanților. Diplomele cursanților  aveau calificative și competențe dobândite de fiecare pe parcursul modulului. Europe Direct Botoșani le-a oferit copiilor premii.

Absolventii promoției 2019/2020 SJB sunt: Aursulesei Sara, Bocec Rareș, Ciobanu Lăzărescu Ana, Ivănescu Octavian, Lazăr Luca, Martiniuc Maria Denisa și Maxim Andrei.

Partenerii SJB sunt Inspectoratul Școlar și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.

Un nou modul SJB se va desfășura începând cu luna octombrie a acestui an, iar înscrierile pentru acesta se vor face în luna septembrie. Un reportaj mai amplu de la întâlnirea cu absolvenții acestei promoții veți putea urmări la Jurnalul copiilor.

Mai multe fotografii aici.