Botoșaniul este plin de cuiburi de berze, iar asta ar trebui să ne dea de gândit mai ales că există o aplicație care înregistrează curiburile făcute de aceste păsări. Scopul acestei aplicații este de a crea o statistică a cuiburilor de berze albe din România.

Această aplicație este foarte simplu de folosit. Trebuie doar să îți faci un cont după indicațiile oferite acolo, să identifici cuiburi de berze.  Odată identificat cuibul, faci o fotografie cu telefonul mobil și specifici unde ai zărit cuibul.  Astfel, contirbui și tu la realizarea primului recensământ al berzelor din România!

Barza albă este o specie protejată, iar primul pas pentru a o ajuta, este să știm câte perechi își au cuibul în România și care este numărul puilor – spun oamenii care au creat aplicația.

Recenziile de pe Magazin Play cu privire la aplicația nu sunt cele mai bune. De exemplu, Roberta Laposi spune:  Merge aiurea aplicația, adaug datele si cand sa fac poza sa adaug la cuib, iese in interfața principala si trebuie sa o iau de la capăt. Cam din a treia incercare imi iese… Poate faceti ceva in privința asta… Raul Lolo: Nu pot adauga cuiburi , imi da eroare la recuperarea datelor dacă vreau sa ma conectez cu facebook sau cu contul de google, iar Oprean Catalin spune și el: Nu reușesc să adaug un cuib .. scriu toate datele acolo fac poze.. și nu am nimic .. trimite sau adăugați….

Aplicația se poate descărca de pe AppStore și Magazin Play.