A 10-a ediție a programului estival BiblioVacanța a Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu”  va continua și anul acesta, dar se va muta integral  în mediul on-line.

Sub haștagul consacrat – #bibliotecaecutine – deschis încă din luna aprilie, proiectul aduce în acest an în atenția botoșănenilor cursuri diverse (limbi străine: germană, italiană, engleză, desen, IT) precum  și modalități de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut și educativ (colecții și colecționari, jurnalism, istorie și cultură  botoșăneană, patrimoniul bibliotecii,  s.a.) .

O secțiune aparte a proiectului o reprezintă Clubul ”Vacanța mea”, dedicat tuturor prietenilor bibliotecii. Creațiile voastre literar – artistice, în care împărtășiți cu noi momentele plăcute din vacanță, le așteptăm sub formă de filmulețe (de maxim 3 minute) și fotografii pe pagina de Facebook a bibliotecii (messenger).

Ca de obicei, pe tot parcursul Proiectului Biblio – Vacanța, vom avea alături Asociația BuzzMedia prin cercul de jurnalism Micii  Reporteri-  Buzz și Centrul de Voluntariat B.O.M.D, coordonator Ioana Mafteev, colaboratorii noștrii tradiționali care prin voluntarii săi vor oferi pe lângă cursuri diverse și promovarea evenimentelor.

Pe tot parcursul proiectului (13 iulie – 6 septembrie) vă invităm să participați la ”Eu în Europa anului 2020”, concurs cu premii  pentru cele mai bune creații  dedicate acestei teme. Toate lucrările (poezii, compuneri, eseuri, desene, interpretări artistice,  etc) vor fi jurizate  și premiate de partenerul bibliotecii, Centrul județeană Europe Direct, reprezentat de dl.  Radu Căjvăneanu.

Oferta de cursuri se poate îmbogăți  și după startul efectiv al Biblio-Vancaței. Cei care doresc să facă parte din proiect ca voluntari, trebuie să trimită pe adresa biblioteca@bibliotecabotosani.ro  programul de curs pe care-l doresc inclus în proiect, număr de telefon și adresă de e_mail.  Toate sesiunile de curs vor fi filmate (maxim 15 minute).

Organizatorii specifică faptul că toate cursurile sunt gratuite. În fiecare zi a săptămânii, pe contul de Facebook al Bibliotecii, voluntarii proiectului – elevi, studenți, profesori și bibliotecari – vor prezenta prin intermediul materialelor filmate, diferite sesiuni ale cursurilor.

Pentru informații suplimentare privind  de Biblio – Vacanța 2020, va invitam sa consultați site-ul www.bibliotecabotosani.ro si afișele pe care le găsiți la secțiile din oraș ale bibliotecii sau pe avizierele stradale.