Tinerii de la Centrul de voluntariat B.O.M.D (Botoșani, Orașul Meu Drag) împreună cu micii reporteri ai ziarului Buzz au organizat, sâmbătă, o acțiune specială cu ocazia zilei mondiale a populației. Ei au strâns cărți pentru a alimenta cuiburile din parcuri, cunoscute drept mini biblioteci în aer liber.

“Fiind vară, iar nevoia oamenilor la o plimbare în parc, la se relaxa pe o bancă, e mai mare, ne-am gândit să venim în sprijinul acestora, oferindu-le pentru acest timp frumos cărți de citit. Sunt cărți pentru toate vârstele, sunt broșuri cu informații de importanță europeană, am adus și ziarul Buzz, cărți pentru copii cu povești, dar și pentru oameni mari”, a spus Denisa Sandu, coordonator al Centrului de voluntariat B.O.M.D.

Nu este prima dată când micii reporteri ai ziarului Buzz aduc cărți la aceste cuiburi și nici ultima, pentru că într-adevăr multe din cărțile aduse dispar destul de repede.

Ne-am gândit să alimentăm cât mai des aceste cuiburi, pentru că altfel nu putem evita golirea lor rapidă. Important este, și ne place să credem, aceste cărți sunt luate acasă pentru a fi citite. Cu siguranță, vom repeta această activitate, pentru că este foarte plăcut să stai în parc și să citești o carte sau un ziar”, spune și Ionela Bojincă, în calitate de coordonator de activități adjunct al centrului.

Tinerii au fost sprijiniți în demersul lor de oameni de bine care au donat cărți. O cantitate impresionantă de cărți a oferit primarul Cătălin Flutur, iar Radu Căjvăneanu de la Europe Direct Botoșani a suplimentat cantitatea, plus baloane și stegulețe cu însemnele Uniunii Europene. Tinerii și copii au adus și ei cărți, iar bibliotecarul Daniela Nichiteanu a făcut, la rândul lui, o donație de cărți.

Mai multe poze aici.