Pierderea animalului de companie este un lucru trist și îngrijorător pentru orice stăpân de animale.  În mintea lui există mereu teamă că animăluțul poate fi în pericol, dar și speranța că un suflet bun l-a găsit și îl poate recupera chiar și cu o anumită recompensă.
Există, însă, o modalitate de a-ți recupera animalul mult iubit, iar asta constă în distribuirea unor afișe cu fotografia animăluțului și câteva date despre el. Afișele pot fi lipite pe panouri sau stâlpi. Există și varianta de a pune anunțuri pe rețelele de socializare. Am întrebat câțiva iubitori de animale despre această modalitate de a face cunoscută dispariția patrupedului pentru a vedea cât de eficientă este.
 David Avornicesei, 12 ani: ,,Da, am văzut anunțuri de genul acesta și mi se par utile, deoarece poți ajuta pe cineva”.
Erica Orășanu, 11 ani: ,,Am mai văzut astfel de afișuri/anunțuri, peste tot în parcuri.  Mie mi se pare o idee ingenioasă și bună pentru a-ți găsi micul prieten”.
Sorana Asandului, 14 ani: ,,Am văzut, nu foarte des, câteva anunțuri, iar cel mai mult afară decât în mediul online.
Sincer, dacă mi-aș pierde animalul de companie, aș pune afișe și afară, și pe net”.
Denisa Franț, 11 ani: ,,Afișele sunt foarte importante, deoarece ajută stăpânii să-și găsească animalele de companie. Am întâlnit cazuri de oameni care și-au găsit animăluțul ca urmare a unui afiș postat”
Denisa Martiniuc, 11 ani: ,,Mi se par utile, deoarece oamenii cu suflet bun pot anunța stăpânul,  dacă ii văd animăluțul.”
Alexandra Ciotir, 18 ani: ,,Nu am avut niciodată ocazia să pun anunțuri  pentru că nu am un asemenea animăluț, dar mi se par extrem de bune și cred că sunt și eficiente din moment ce numărul lor e tot mai mare”
Autori: IoanaIvaș, IoanaStoiciuc