1 august reprezintă pentru Botoșani o zi istorică, deoarece botoșănenii nu au mai călătorit cu tramvaiul, ci cu autobuzul. Și asta după 29 de ani în care transportul cu tramvaiul a fost în funcțiune în oraș.

Tramvaiele au fost trase pe dreapta pentru a putea demara, în curând, lucrările pentru refacerea căii de rulare, iar autobuzele luate în leasing de municipalitate au fost puse pe șosea.

Micii Reporteri ai ziarului Buzz au avut, chiar azi, prima plimbare cu autobuzul pe traseul 102, constatând că autobuzul atunci când ajunge în capătul liniei 1, întoarce la sensul giratoriu  și nu prin fața farmaciei cum se întâmpla cu tramvaiul. În plus, autobuzul 102 include și porțiunea cu blocurile tip vilă din bulevardul George Enescu.

Copiii-reporteri s-au bucurat de curățenia constată: “M-aș bucura să reziste curățenia aceasta, îmi place cu autobuzul”, a spus Ioana Ivaș de 11 ani, iar Ilinca Pușcașu de 12 ani a rămas surprinsă că autobuzele sunt foarte mari. “Chiar sunt mari și îmi place cum arată”. 

Directorul SC Eltrans S.A,  Victor Ivănescu, ne-a declarat că punerea în circulație a tramvaielor este o nouă etapă în ceea ce privește modernizarea transportului public.  „Astăzi a început o altă etapă în procesul de modernizAre a transportului public în municipiul Botoșani, pentru a asigura o călătorie cât mai confortabilă și sigură pentru toți botoșăneni. Următoarea etapă este modernizarea întregii infrastructuri pentru circulația tramvaielor aceasta cuprinzând  și achiziționarea de tramvaie noi”.

Primăria Botoșani a câștigat un proiect cu finanțare europeană pentru refacerea totală a căii de rulare și tot cu bani europeni vor fi achiziționate și tramvaie noi și moderne.