Primul concert în pandemie la Botoșani a avut loc pe data de 1 august la amfiteatrul Cornișa. Primul concert susținut de o trupă cunoscută. Direcția 5 a susținut un concert de circa o oră și jumătate în cadrul turneului său cu spectacole în aer liber.

Circa 100 de botoșăneni, regulamentar așezați, cu măști purtate în mare măsură, corect, au dat curs invitației de a participa la un nou concert Direcția 5, marea majoritate, fani ai celebrei formații, având în vedere că cei mai mulți cunoșteau refrenele cântate de Cristi Enache și Alina Crișan, cei doi soliști ai formației.

În prima parte, circa 40 de minute,  publicul a fost purtat prin cântecele trupei de către solistul trupei, după care lui i s-a alăturat și frumoasa blondă, solista formației. Mai întâi, au cântat cântece mai noi, dar mai târziu, nu au lipsit nici celebrele Ești stilul meu, Povestea noastră, Îți mulțumesc, Am nevoie de tine, lansate de trupă la începutul anilor 2000.

Un concert în care s-a cântat mai mult, dialogul cu publicul raportându-se doar la câteva prezentări ale trupei ori scurte saluturi pentru publicul prezent de tipul: Botoșani, ne bucurăm că ai venit sau noi atât v-am pregătit, 70 de minute că să nu vă plictisim, acestea rostite de liderul trupei, Marian Ionescu.

Publicul a vociferat când a auzit că doar 70 de minute le-au fost pregătite, astfel încât concertul s-a prelungit cu alte circa 20 de minute cu piese cunoscute la care publicul s-a dezlănțuit, a cântat, a filmat.

Imediat după concert, trupa a dispărut, doar câțiva copii prinzând câteva poze cu Alina, solista, nevoită să explice oamenilor dornici de o amintire că pandemia actuală îi ține departe de fotografii, de interviuri, de îmbrățișări cu publicul lor drag.

Mai multe poze aici. Fotografiile au fost realizate de Mădălina Mihai (12 ani).