Sunt mici, viu colorate, dulci sau acrișoare și comestibile. Cam așa pot fi descrise fructele de pădure. Fiecare dintre ele, însă, aduc numeroase beneficii pentru sănătate.

Iată lista lor completă și ce efecte benefice au fiecare în parte.

Pe unele le știți, pe altele vi le dezvăluim. Fiecare dintre fructele incluse în categoria „de pădure” aduc numeroase beneficii pentru organism.

Ca să aveți parte de un cocktail de vitamine tot anul, le puteți păstra la congelator.

Iată lista fructelor de pădure și a efectelor lor benefice.

Murele
Murele (de orice soi ar fi) conțin o mulțime de polifenoli, substanțe ce pot reduce inflamația ce duce la boli de inimă și cancer. Boabele pot, de asemenea, ajuta intestinul să descompună mai bine zahărul, ceea ce scade riscul de diabet de tip 2. Pot fi mâncate proaspete sau congelate. O ceașcă de mure negre are 7 grame de zahăr. Aceeași cantitate conservată în sirop greu are peste 50 de grame, așa că evitați gemurile și dulcețurile.

Căpșunile

Aceste fructe dulci, în formă de inimă, sunt pline de vitamina C, acid folic, fibre și antioxidanți, arată nedicinenet.com. Compușii în cauză pot ajuta la scăderea hipertensiunii arteriale și a colesterolului, vă ajută să gestionați nivelul zahărului din sânge și să întârziați îmbătrânirea creierului. Din moment ce căpșunile se strică rapid, nu cumpărați mari cantități deodată și nu le spălați decât înainte să le mâncați.

Merișoarele

Dacă aveți predispoziție la infecții ale tractului urinar, sucul de merișoare v-ar putea ajuta. Nu vă va trata bolile, dar suplimentele de merișor vă poate reduce posibilitatea de a le face din nou, mai târziu, împiedicând bacteriile să rămână în stomac și să provoace infecții. Oamenii de știință studiază dacă pot preveni cancerul și pot stimula sănătatea inimii. Aveți, însă, mare atenție la cât suc beți: prea mult vă poate supăra stomacul și poate duce la apariția pietrelor la rinichi.

Coacăzele

De un albastru profund, aceste fructe de pădure nu sunt bune doar pentru o delicioasă plăcintă. Culoarea lor intensă provine de la niște compuși puternic antioxidanți numiți antociani. Oamenii de știință cred că acești antioxidanți vă pot ajuta să vă protejați de cancer, boli de inimă și demență, dar și să vă stimulați sistemul imunitar. E drept că sunt puține studii legate de efecte lor benefice, dar asta nu ne împiedică să le mâncăm, proaspete sau congelate. Conțin apă și fibre, care taie pofta de mâncare, așa că sunt bune și la dietă. O jumătate de ceașcă de coacăze conține aproximativ 40 de calorii.

Zmeura

Încă de acum două milenii, părți din planta de zmeură sunt folosite pentru a trata grețurile matinale și durerea de stomac. Și fructele, în sine, sunt benefice. Zmeura este încărcată cu substanțe nutritive din care unele pot ajuta la combaterea diferitelor tipuri de cancer în timp, iar altele vă pot proteja creierul. Sunt bune, de altfel, și la dietă, pentru că aceste fructe de pădure conțin și vitamine esențiale.