M-am gândit că dacă tot suntem mai stresați în perioada aceasta, am putea să ne relaxăm, ascultând muzică clasică.

Vă propun în această săptămână să-l ascultați pe Johann Pachelbel, un compozitor german de muzică barocă, recunoscut la vremea sa pentru muzica de orgă și claviatură, în timp ce in zilele noastre sunt apreciate și muzica sa de cameră și bisericească.

Una din cele mai  cunoscute partituri este “Canon” . Canonul este o  compoziție în care două sau mai multe voci sau instrumente repetă la un interval fix aceeași succesiune de sunete.

Canon este o  melodie cu o vechime de peste 300 de ani fiind cea mai de succes melodie din  muzica modernă comercială și de film din istorie.

Din 1980 pană acum, Canon-ul lui Pachelbel a aparut pe coloana sonoră în peste 170 de filme și seriale, printre cele mai cunoscute filme regasindu-se Fatal attraction (Atractie fatala, 1987), Runaway bride (De buna voie si nesilita de nimeni, 1999)etc.

În Statele Unite, Canon-ul a devenit una din cele mai cerute melodii pentru ceremonia nupțială în defavoarea “Imnului nupțial” a lui Wagner sau a “Marsului nupțial” al lui Mendelssohn Ocazia care l-a propulsat indirect în preferințele publicului, a fost nunta Prințesei Diana cu Prințul Charles din 1981 .