Vara aceasta, micii reporteri ai ziarului Buzz vor avea parte de noi experiențe cinematografice. Aceștia vor filma două scurtmetraje pe scenarii scrise chiar de ei.

Micuții au avut timp o lună să scrie scenarii proprii pe teme alese de ei pentru scurtmetraje. Au fost depuse cinci scenarii, acestea având ca teme: dependența de telefon ori de fumat, dificultatea bătrâinilor de a se descurca într-o lume birocratică sau chiar din lumea lor, lumea televiziunii.

Din cele cinci s-au ales doua si anume cel scris de subsemnata, Alesia Țurcanu (13 ani), scenariul fiind unul artistic. Acesta vorbește despre o fată saracă iubitoare de cărți. Cel de-al doilea scenariu câștigător este semnat de Mădălina Mihai (12 ani) și are o notă de umor prin paralela creată între televiziunea adolescenților și celelalte televiziuni.

Saptamana viitoare, va avea loc castingul pentru personajele celor două scenarii, după care vor începe filmările.

Micii reporteri au mai realizat până acum două scurtmetraje, respectiv De ce nu iubesc Crăciunul și Rămâi, ambele în regia Denisei Sandu, 18 ani, în prezent. Primul scurtmetraj a fost realizat acum trei ani, iar al doilea a fost filmat în cadrul taberei de jurnalism Ai noștri tineri, în 2018.