Sfaturi pentru a scăpa de durerile provocate de pișcăturile de țânțari?
În sezonul estival una din problemele cu care ne confruntăm atunci când ieșim seara la plimbare o constituie țânțarii. Țânțarii sunt niște insecte periculoase care provoacă diverse alergii și pot transmite anumite afecțiuni.
Eu, de pildă, când sunt pișcat de țânțari, fac o alergie urâtă pe tot corpul care necesită multe zile de tratament pentru vindecare.
Este motivul pentru care m-am gândit să vă dau câteva sfaturi pentru pișcăturile de țânțari. În primul rând, trebuie să știm că reacţia alergică este provocată de sistemul imunitar care nu tolerează existenţa salivei ţânţarului în organism. Astfel, apare înroşirea pielii, tumefierea şi senzaţia de mâncărime.
De regulă, o alergie la muşcătura de ţânţar arată destul de inofensiv și de aceea de cele mai multe ori alergia trece neobservată. Mai poare apărea o umflătură a zonei pișcată tot ca reacţie alergică. Aceasta poate dura câteva zile sau chiar şi o săptămână.

Sfatul meu este să aplicați un cub de gheaţă peste pișcătura provocată de țânțar. Veți observa cum umflătura se va reduce. Este foarte important ca imediat ce am observat pișcătura de ţânţar, să spălăm zona cu săpun antiseptic sau să aplicăm un gel dezinfectant pentru mâini direct pe zona afectată.
O altă idee este să aplicăm pe zona respectivă o frunză cu aloe vera. Plantă reduce imediat din senzaţia de mâncărime şi reduce roşeaţa şi iritaţia.
Mai putem folosi creme pentru piele împotriva țânțarilor deoarece acestea alungă aceste insecte pe care nu le suportăm în perioada aceasta.