Vara aproape se termină, dar asta nu înseamnă că lectura trebuie să fie o preocupare departe de noi.  20 de pagini pe de zi nu e chiar așa mult, iar mulți dintre micii reporteri sunt mari iubitori de carte. Iată ce cărți au citit vara asta cațiva dintre reporteri.

Încep cu subsemnata. Eu citesc seria  Familia Royal, sunt deja la al treilea volum, Palatul de hârtie. Aceasta serie este scrisă de Erin Watt și a apărut la editura Trei. Cartea nu este recomandată copiilor, dar are o poveste foarte interesantă. Această serie are cinci volume.

Ioana Ivaș are 12 ani și acum citește Însemnările unei puștoaice.  Este la volum V, cartea fiind scrisă de Rachel Renne Russel si a aparut la editura Arthur. Aceasta serie este pentru copii si pentru adolescenti mai mici. Cartea are 12 volume. Aceasta mai citeste si Razboiul care mi-a salvat viata. Cartea este scrisa de Kimberly Brubaker Bradley și a apărut tot la editura Arthur. Cartea este primul volum dintr-o doulogie, iar continuarea se numeste Războiul care m-a învățat să trăiesc.

Mădălina Mihai are tot 12 ani și citește o carte clasică, respectiv De la pământ la lună scrisă de Jules Verne. Aceasta a apărut la mai multe edituri. Cartea este recomadată copiilor, dar și adolescenților.

Alexandra Ciotir are 19 ani și citește cartea Scriosoare de dragoste de Mihail Drumeș. Cartea a fost tiparită la mai multe edituri  și este pentru adolescenți.

Denisa Sandu are 18 ani și ascultă o carte audio numită  Arta subtilă a nepăsării, scrisăde Mark Manson de la editura Lifestyle. Cartea este din categoria Psihologie și este mai mult recomandată mai degrabă tinerilor, deoarece e mai greu de înțeles pentru copii.

 

Paula Ifrim are 18 ani și s-a reapucat de citit cartea The tattooist of Auschwtitz scrisă de Heather Morris. Cartea este recomandată adolescentilor un pic mai mari.

Ilinca Pușcașu are 12 ani și citește Ținutul țânțarilor scrisă de David Arnold. Aceasta a apărut la imprintul editurii Arthur YoungArt. Cartea este recomandată adolescenților mici, dar  și celor mai tineri. Copiilor le este mai puțin accesibil limbajul și mesajul.

 

Ocatavian Ivanescu are 11 ani si citeste Jurnalul unu puști. Cartea este scrisă de Jeff  Kinney. Cartea a aparut la editura Arthur si este o serie de 14 volume. Cartea este atât pentru copii cât și pentru adolescenți mai mici.

Raul Pricop are 10 ani, iar acum citește cartea Eu sunt Malala  scrisă chiar de aceasta, și anume Malala Yousafzai, în colaborare cu Christina Lamb. Cartea este aparută la editura Polirom și reprezintă  autobiografia autoarei. Este recomnadata adolescențiilor și tinerilor.

Ana Ciobanu Lăzarescu are 8 ani și citește Să stăm de vorbă fără catalog scrisă de Mircea Santimbreanu. Cartea a apărut la mai multe edituri șii este recomandată tuturor oamenilor, de la copii la adulți.

Voi ce cărți citiți în vacanță?