Mănăstirea Putna este un lăcaș monahal ortodox, ctitorit de domnitorul Ștefan cel Mare, început în anul 1466 și finalizat în 1469. Intrarea în incinta mănăstirii se face pe sub arcul boltit al unui turn compus din parter și etaj, pe a cărui fațadă estică se află stema Moldovei datată 1471. Turnul a fost construit în anul 1757, pe tmpul domnitorului Constantin Racoviță. Singura ctitorie rămasă a Sfântului Voievod Ștefan, este Turnul Tezaurului, construcția terminându-se în anul 1481.

Acum o zi, alături de familia mea, am fost să aprindem o lumânare, dar si să vizităm marea ctitorie a Voievodului Ștefan cel Mare, Mânăstirea Putna.

Intrând în curtea mânăstirii am simțit o emoție de neliniște, deoarece nu credeam că am nimerit unde trebuia. Curtea era ornată cu trandafiri parfumați de toate culorile, brazi de toate formele, iar pasărele aveau un ciripit special.

Mă simțeam ca într-o micuță poveste de demult. Am intrat în mânăstire unde observi din prima minunatele picturi cu sfinții care ne călăuzesc viața și la care închinăm. După ce am făcut rugăciunea, am simțit o stare de bine nemaiîntânită curând. Are acest lăcaș ceva sacru, ceva care îți aduce liniștea mult dorită.

Părăsind biserica, m-am întors înapoi în mica mea poveste. Am aprins o lumânare pentru toate persoanele dragi mie. și pe urmă am intrat într-un mic muzeu cu  numeroase obiecte de acum câteva secole,  de pe timpul domitorului nostru drag. Am văzut coroana și sabia acestuia, iar asta mi-a dat o bucurie și un curaj de a înțelege că noi, oamenii, avem datoria acum, mai mult ca oricând, să ne apărăm țara, nu s-o lăsăm pradă celor care vor s-o rupă în bucăți. Putem face asta, putem să luptăm pentru ea cerându-ne drepturile, promovând frumusețile patriei și să nu-i mai lăsăm pe cei mari să conducă pentru ei înșiși, ci pentru noi, pentru țară.

A fost o experiență de neuitat și vă invit la o portie de istorie, de natură, de frumos în suflet la Mănăstirea Putna, acolo unde domnitorul Ștefan Cel Mare este la el acasă.