Chiar dacă mare parte din concursuri s-au anulat din cauza pandemiei, micii artiști nu și-au pierdut speranța. În perioada 26-29 august, la Piatra-Neamț, a avut loc  cea de-a XI-a ediție a festivalului internațional pentru copiii și adolescenți VOLARE, organizat de Asociația Culturala STAR si autoritățile locale din Piatra-Neamț. La acest concurs au participat și copiii de la Cheia Sol, coordonați de Oana Pușcașu.

Juriul format din Olimpia URS (conferențiar universitar canto clasic, consilier superior la Ministerul Culturii și Patrimoniului Național/Artele Spectacolului), George Vanvu (producător RADIO IAȘI), Vasile Chișiu ( bariton la Opera Națională București), soprana Egle Bagdonaviciute-Chișiu (Lituania), Claire McCartin (Malta), Oleg. Malyk (Ucraina) si Adtiana Marchese (Italia), a apreciat copiii botoșăneni și toți s-au întors cu premii acasă.

Astfel, ȘTEFANIA CÎRLIGEANU a obținut premiul al III-lea la categoria de vârstă 9 ani, MARA PENCIUC s-a clasat pe locul II, la aceeași categorie de vârstă, iar micuța ELIZA CHIRU  a câștigat PREMIUL I la categoria de vârstă 7-8 ani. Luca Lazar, colegul nostru din redacția Buzz, a fost foarte apreciat și a reușit să obțină TROFEUL categoriei 10 ani, unde au fost 12 concurenți, iar interpretarea lui i-a adus și doua invitații de participare la doua competiții internaționale, fiind selectați numai 3 copii din întreg concursul pentru aceste invitații.

MĂRIUCA STAN MURARU ( 9 ani) a participat la mai multe secțiuni ale festivalului și a reușit să impresioneze prin momentele ei muzicale. Astfel, Măriuca a câștigat TROFEUL MINI STAR (un singur trofeu acordat pentru toate categoriile mici de vârstă), TROFEUL secțiunii de Creație si PREMIUL I la categoria TOTUL VA FI BINE, o secțiune special creată pentru a transmite un mesaj pozitiv tuturor celor care sunt eroi în această perioadă (cadre medicale).

 

În cadrul secțiunii Creație, Măriuca Stan Muraru a interpretat în primă audiție melodia Zbor, compusă special pentru ea de profesoara sa, Oana Pușcașu. Piesa a fost lansată pe canalul de YouTube CHEIA SOL vineri, imediat după interpretarea în concurs. Melodia a reușit să adune, în doar 2 zile, aproape 1700 de vizualizări.