Ziua limbii române, sărbătorită la data de 31 august, a fost marcată de tinerii de la Centrul de voluntariat “ Botoșani, Orașul Meu Drag (B.O.M.D)” printr-o acțiune inedită.

Tinerii au realizat, manual, semne de carte pe care au scris câte o greșeală de gramatică frecvent întâlnită în limbajul oamenilor de astăzi și corectura aferentă. “Ne-am dorit să atragem atenția într-un fel asupra greșelilor pe care le facem, că nu suntem atenți când ne exprimăm, fie că o facem verbal sau în scris, iar ziua limbii române ni s-a părut momentul cel mai potrivit. Este, dacă vreți, omagiul pe care îl aducem noi, astăzi, limbii noastre, este un mod de a-i face pe oameni un pic mai atenți la greșelile pe care le fac. Haideți să  încercăm cu toții să schilodim cât mai puțin limba română, poate chiar deloc”, a spus Iustina Rus, membru al centrului de voluntariat B.O.M.D, cea care a inițiat acțiunea.

Botoșanenii care servesc, în cursul zilei de 31 august și nu numai, o cafea la Barista primesc și un semn de carte, marca B.O.M.D.

Pe spatele semnului de carte, există adresa de Instagram a centrului de voluntariat, pentru că cei care apreciază ideea să poată eticheta centrul. “Prin astfel de acțiuni, chiar dacă mici, putem să-i facem pe oameni mai sensibili la lucrurile pe care trebuie să le schimbăm. A vorbi o limba corectă, te face diferit și important în societate și asta dorim noi să arătăm prin acțiunea noastră”, a spus Ilinca Crăiniciuc, membru al centrului.

Acțiunea este organizată în parteneriat cu La Barista, localul cu cea mai bună cafea de pe Pietonalul Unirii.