În cadrul celei de a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, desfășurat în perioada 31 iulie- 9 august, 10 actori talentați care nu au avut ocazia să se afirme în lumea filmului, au fost promovați în fața profesioniștilor din zona cinematografică.
Ei  au avut parte de materiale de prezentare, broșuri, dar și ocazia de a se întâlni cu profesioniști din industire. Unul dintre acești 10 actori este și botoșăneanul Florin Aioanei, în prezent, actor la Teatrul de Stat din Constanța.
Fost membru al Atelierului de Teatru din Botoșani, unde a obținut diferite premii în cadrul festivalelor de teatru adolescentin, Florin a absolvit Facultatea de Actorie din cadrul Universității Naționale de Arte Teatrale și Cinematografice din București, unde în 2018 a obținut premiul pentru cel mai bun actor în cadrul Galei Absolvenților pentru rolul din “Absinth” de Magda Fertacz.
Florin a colaborat în producții independente la Teatrul Metropolis, Teatrul Apolo111 și Godot Cafe Teatru din București.
Experiența din cadrul TIFF a fost una foarte importanta pentru Florin după cum ne-a declarat acesta. “ Sunt foarte recunoscător că am fost selectat în program. A fost, probabil, cel mai important eveniment profesional la care puteam să particip în 2020. M-au ajutat întâlnirile cu oamenii din industria cinematografiei românești. Iarăși, m-am simțit excelent în preajma colegilor selectați, la rândul lor, în cadrul programului“.
 Despre cele mai importante momente din cariera lui, botoșăneanul ne-a spus: “E mult spus “carieră”. Am obținut câteva premii de interpretare care reprezintă o certificare obiectivă a muncii întreprinse de-a lungul timpului, dar pentru mine nu se încadrează la categoria evenimentelor importante. Există niște întâlniri cu anumiți oameni care m-au marcat, încurajat și determinat să continui să muncesc și să mă accept mai mult, atât în facultate, cât și în afara ei”.
Cât despre experiența lui în cadrul trupei Atelierul de Teatru, Florin Aioanei ne-a declarat: “Stângăcia, entuziasmul și dăruirea cu care reușeam să ne alimentăm pasiunea pentru actorie în liceu vor rămâne niște repere după care mă voi ghida în continuare. Acestea reprezintă elementele indispensabile care omogenizează o echipă”.