,,Săptămâna culturală la Vorona” își comntinuă tradiția chiar și în vremuri de pandemie. Aceasta va avea loc în  în perioada 3-9 septembrie și va curpinde manifestări artistice, religioase, precum și sfințirea localului Școlii ,,Alexandru Ioan Cuza” , după lucrările de reabilitare și remodernizare.

Iată programul zilelor culturale voronene:

 Joi, 03.09.2020 – lucrătorii de la Centrul de Informare Turistică Vorona și de la Centrul de zi pentru copii ,,Speranța” împreună cu cadrele didactice din zonă s-au ocupat de promovarea resurselor turistice din zona Vorona.

Cele două mănăstiri de la Vorona, Mănăstirea Vorona (Mănăstirea Nașterea Maicii Domnului), mănăstire de maici și Mănăstirea Sihăstria Voronei, mănăstire de călugări sunt punctele de atracției ale comunei. Peștera Sfântului Cuvios Onufrie, de pe malul Bahluiului, lângă izvoare, este de asemenea vizitată de creștinii ortodocși. Moaștele Sfântului Onofrie sunt așezate spre cinstire la Mănăstirea Sihastria Voronei. Turiștii sunt atrași în această zonă și de tradițiile etno-folclorice,de excursiile prin pădure la obiective de interes istoric, precum Stejarul lui Cuza (arbore ocrotit de lege cu o vechime de peste 400 de ani, unde medita domnitorul Alexandru Ioan Cuza).

  Vineri, 04.09.2020 au fost sărbătorite cuplurile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie.

  Sâmbătă, 05.09.2020 a avut loc ediția a 7-a a concursului de bătut toaca ,,Toaca-Trâmbița îngerilor”,  în curtea Bisericii Vovidenia  din Joldești.

 Duminică, 06.09.2020, ora 12, sfințirea localului Școlii ,,Alexandru Ioan Cuza” , după lucrările de reabilitare și remodernizare.

  Luni, 07.09.2020, ora 16 – festivalul concurs de muzică populară vocală si instrumentală ,,Moștenite din Bătrâni” ediția a 36-a. În încheiere, în recital vor evolua Fetele din Botoșani.

  Marți, 08.09.2020, orele 08-12 în incinta Mănăstirii Vorona va fi oficiată de IPS Teofan Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, Sfânta Liturghie de Hram.

  Miercuri, 09.09.2020, orele 08-12 în incinta Mănăstirii Sihăstria Voronei va fi Sfânta Liturghie de Hram și pelerinajul credincioșilor la moaștele Sfântului Onufrie