Vești bune pentru copiii care vor să practice un sport sau care practică unul. Copiii născuți în perioada 01.01.2005-31.12.2014, care se vor legitima pentru prima dată la un club sportiv deținător al certificatului de identitate sportivă emis de Ministerul Tineretului și Sportului, vor primi un ajutor financiar sub formă de vouchere, în cuantum de 300 de lei pentru achiziționarea de echipamente sportive.

Este o măsură urgentă a Guvernului în favoarea motivării unui număr cât mai mare de copii în țară de a practica sport în regim organizat, controlat și sigur. “Importanța acestui sprijin pe care îl acordăm sub forma acestui voucher de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv stă în primul rând în creșterea bazei de selecție pentru viitorul sport de performanță. Cu cât avem mai mulți copii care ajung să facă sport în mod regulat, serios, cu atât putem fi mai siguri că dintre ei se vor ridica viitorii campioni ai României. Dincolo de performanțe, sportul înseamnă, în primul rând, sănătate, o viață echilibrată și o educare în spiritul valorilor. Este doar una dintre măsurile prin care dorim să stimulăm sportul de masă, ajutându-i pe copii să descopere cât mai devreme plăcerea sportului. Din păcate, România ocupă un loc neonorant în ceea ce privește obezitatea infantilă și era nevoie de un sprijin, de o motivație în plus pentru copii să practice sportul”,  a declarat Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

Ajutorul financiar se acordă de către Ministerul Tineretului și Sportului prin direcțiile județene pentru sport și tineret, respectiv Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București.

Cererea de acordare a voucherului se depune de către părintele/tutorele legal la clubul sportiv la care se va legitima pentru prima dată copilul, urmând ca tot de la club să ridice voucherul, după aprobarea dosarului.