Persoanele cu dizabilități din Botoșani care s-au izolat la domiciliu, ca urmare a pandemiei, sunt ajutate de un preot din Botoșani să iasă din casă. Este vorba despre preotul Petru Chirvase care s-a gândit să-i ajute astfel pe oameni imobilizați la pat sau în cărucioare cu rotile să iasă la aer, în natură după această perioada lungă de stat în casă.

Părintele ne-a spus că dintre persoanele pe care le ajută în acest fel fac parte mai mult vârstnici: ,,Sunt persoane care au fost în izolare, chiar și înainte de a intra majoritatea dintre noi în izolarea impusă, și au rămas în așa, adică cei  imobilizați la pat,în cărucioare cu rotile, care se deplasează greu. Din aceste persoane sunt mai ales bătrâni și vrem să-i ajutăm să mai coboare din apartamente” , spune preotul Chirvase.

Până acum au fost ajutate puține persoane să-și revadă rudele și să cutreiere orașul, dar  cei aflați în această situație pot transmite prin enoriașii Bisericii Sfântul Vasile (biserica de lângă spitalul județean) că vor să aibă parte de acest serviciu.  ,,Până acum am avut doar două cazuri de acest fel. Pur și simplu, i-am luat din casă, i-am așezat pe un cearceaf, i-am urcat în mașină și i-am dus în satele lor natale, pe la rude. I-am plimbat și pe la vie, pe unde au vrut și ei”. 

Fianlul fiecărei excursii găseau persoanele într-o stare mult mai bună.  Preotul spune că vrea să continue acest tip de activitate, iar cei interesați trebuie să anunțe parohia că au nevoie de această deplasare.