Tinerii de la Centrul de voluntariat B.O.M.D (Botoșani, Orașul Meu Drag) au continuat acțiunea lor demarată anul trecut prin care doresc să-i îndemne pe botoșăneni la un stil de viață sănătos. Iar asta înseamnă mișcare și o alimentație sănătoasă. Dacă anul trecut au ieșit la alergat într-o singură zi, anul acesta tinerii voluntari cărora li s-au alăturat și câțiva reporteri Buzz, s-au împărâit pe două zile. Au procesat în acest fel pentru a putea respecta distanțarea socială impusă de regulile pandemiei actuale.

“Centrul de voluntariat BOMD consideră că astfel de activități sunt extrem de necesare, deoarece încurajează mișcarea sănătoasă pe care oricine o poate realiza. Ne dorim să fie o acțiune de tradiție pentru centrul nostru, prima dată fiind pusă în practică anul trecut. Prin această activitate dorim să-i încurajăm pe oameni să facă mișcare și să ne amintim mereu că aceasta alături de o alimentație sănătoasă contribuie la un stil de viață sănătos. Având un stil de viață sănătos ne vom menține un  sistem imunitar puternic”, a spus Andy Ciotir, coordonat activitate. Activitatea a fost binevenită mai ales în contextul pandemiei actuale când cu toții am devenit mai sedentari în perioada izolării la domiciliu. Spre surpriza voluntarilor B.O.M.D, și joi, și vineri, alături de ei, la alergat erau și mulți alți botoșăneni dornici de mișcare.

“Ne bucurăm că am întâlnit la stadion foarte mulți oameni la alergat, asta înseamnă că începem tot mai mulți să conștientizăm această nevoie a noastră. Anul trecut, ideea aceasta ne-a venit ca urmare a gradului crescut de obezitate înregistrat în România. Ne bucurăm că anul acesta, la activitate, am întâlnit mai mulți oameni la alergat”, a mai spus Andy.  

Tinerii voluntari și reporterii Buzz au făcut fiecare de la două ture cel puțin la 5 sau chiar 6 ture de stadion, după care au urcat și coborât de mai multe ori scările din tribunele stadionului.  “Am făcut sport cu zâmbetul pe buze și chiar unii dintre noi ne-am bucurat că am reușit să facem și șase ture de stadion sau urcări și coborâri de scări. A fost o seară superbă” , ne-a povestit Ioana Averiței, voluntar, prezentă la activitate joi.

Stadionul este deschis botoșănenilor în fiecare seară pentru alergare pe pista ce înconjoară gazonul. Cele două seri de alergat au făcut parte din programul comun de activități pe care Asociația Buzzmedia îl are cu Europe Direct Botoșani, ambele organizații luptând pentru un trai sănătos.

Mai multe poze aici și aici–  seara 1  aici -seara 2