După o lungă pauză cauzată de pandemie, elevii se întorc luni, 14 septembrie, în băncile școlilor.
Întreruperea bruscă și  semestrul online mai mult sau mai puțin bine organizat, sunt urmate de revenirea școlarilor într-o modalitate inedită care a stârnit diferite reacții.
Am discutat cu câțiva elevi pentru a vedea cum s-au pregătit aceștia pentru anul școlar 2020-2021 și ce părere au despre deciziile luate în legătură cu întoarcerea la școală.
Metoda hibrid este cea mai bună variantă…” 
Ilinca Pădurariu, 16 ani, elevă la Colegiul Național “A.T.Laurian:
 “Din punctul meu de vedere, modalitatea hibrid adoptată de școala mea este cea mai bună variantă, astfel putând merge și la scoala, dar și participa la ore online, fiind astfel mai puțin expuși la îmbolnăvire. Chiar dacă sunt tristă pentru că nu îmi pot revedea toti colegii și că nu pot să ii îmbrățișez, tot cred că aceasta este cea mai bună metodă la momentul actual pentru liceul meu. Anul acesta am cumpărat doar strictul necesar. Am rămas cu multe rechizite de anul trecut, pe care le pot folosi și acum, astfel cheltuind mai puțini bani. Sunt foarte nerăbdătoare să merg la liceu, pentru că mi-a fost extrem de dor să interacționez cu colegii si profesorii, de drumul pana la școala si experiența de liceu. Sunt încântată că mă pot bucura, din nou, într-o oarecare măsură de aceste lucruri.”
“Nu mai am același entuziasm acuma început de an scolar…” 
Maria Macsim, 13 ani, elevă la Școala Gimnazială Nr.6 “Grigore Antipa”:
Marius Frunză, 16 ani, elev la Colegiul Economic ” Octav Onicescu”:
“Nu îmi place felul în care este organizat noul an școlar, sincer să fiu. Am cheltuit în acest an pe rechizite cam la fel de mult ca în fiecare an. Nu prea m-am pregătit pentru liceu cu ceva anume. Cred că cel mai mult, în perioada când nu am fost la școală, mi-au lipsit colegii.”
Sergiu Docea, 15 ani, elev al Colegiului Național “A.T.Laurian.”
Sincer, aștept să merg la școală. Dinamismul orelor mi-a lipsit, și nu se compară orele online cu activitatea dintr-o sală de clasă. Pregătirea pentru noul an școlar a fost mai mult emoțională, eu fiind boboc. Am emoții imense pentru ce va însemna clasa a 9a pentru mine și în ce va consta ciclul liceal.” 
“Anul acesta mi-am cumpărat mai multe produse de igienă decât rechizite… “