Cafeneaua ,,La Barista” de pe pietonal Unirii a organizat, duminică, doar cu o zi înainte de a începe noul an școlar, o activitate caritabilă pentru a-i ajuta pe dascălii  din județul Botoșani care fac parte din Asociația învățătorilor. Practic, banii încasați din ceea ce au servit botoșănenii au ajuns la această asociație.

,,Ideea a venit în momentul în care am înțeles situația delicată în care se află cadrele didactice la începutul acestui an școlar special”, a declarat Dana Rotaru, manager al localului.

A fost încasată și donată suma de 2. 976 de lei.

Postarea pe care au făcut-o pe pagina lor de Facebook a fost distribuită de foarte multe persoane, și astfel, oamenii care au dorit să se relaxeze la o cafea sau o limonadă, au făcut și o faptă bună.

,,Ne-au trecut pragul atât clienți deja fideli locației noastre, cât și persoane noi care au comandat produse și ne-au felicitat pentru gest”, ne-a declarat Dana Rotaru.

Această sumă de bani se va investi în proiectul “Start lecții online, cu AIJBT – Asociația învățătorilor din județul Botoșani” în cadrul căruia s-a creat o bibliotecă virtuală ce va putea fi folosită atât în lecțiile din clasă, cât și pentru cele din mediul on-line.