Anul acesta, Școala de Jurnalism Buzz vine cu noi cursuri  pentru copiii și adolescenții care doresc să devină mici reporteri în oraș. În afară de tradiționalele cursuri de actorie-dezvoltare personală, fotografie,  jurnalism, comunicare și dicție, cursanții vor învăța limba germană și vlogging&televiziune.  Totodată, viitorii mici reporteri vor avea parte de ateliere creative și distractive de desen, de audiții muzicale, de lecturi prin joc și de gramatică distractivă.

Cursul de actorie – dezvoltare personală va fi predat, la fel ca anul trecut, de actorul Marius Rusu. Acesta îi va ajuta pe cursanți să se descopere pe sine, să-și depășească anumite temeri, să fie mai curajoși și  își vor dezvolta abilitățile sociale, limbajul și arta comunicării.

Cursul de fotografie va fi predat, la fel ca în anii trecuți, de Dumitru Brehuescu, cameraman și fotograf. Acesta îi va ajuta pe copii să înțeleagă camera de fotografiat, tehnici de fotografiere.

Cursul de jurnalism, comunicare &dicție va fi predat de Ioana Matfeev care îi va ajuta pe copii să  înțeleagă domeniul jurnalismului pentru a putea deveni viitorii mici reporteri ai redacției. Totodată, orele de dicție efectuate vor avea ca scop în timpul modulului, atât realizarea unui diagnostic al vorbirii, cât și conștientizarea rostirii clare și articulate. Toate acestea se vor realiza prin exerciții organizate – tehnici de respirație, articularea și rostirea clară a cuvintelor, exerciții pentru volumul vocii etc-

 

Cursul de limbă germană-nivel începător- va fi predat de Mihaela Epure, profesor de limbile engleză și germană. Cursanții vor învața noțiuni de vocabular, vor putea să-și facă o prezentare în limba germană, vor putea jongla cu numere, fie că vorbim de ore, prețuri, sau simplu numărat, se vor putea orienta în oraș, cerând și oferind indicații, vor putea adresa întrebări etc. 

Cursul de vlogging&televiziune va fi predat de Denisa Sandu, redactor -șef adjunct al redacției Buzz. Pasionată de camera de filmat, Denisa a realizat în cadrul cercului de jurnalism Micii reporteri mai multe scurtmetraje, reportaje video și este pasionată de zona de conținut video online. În prezent, elevă în clasa a XII-a, Denisa își dorește să urmeze o carieră de regizor. Cursul pe care îl propune îi va învăța pe cursanți principalele noțiuni despre modul în care se face un vlog, atât din punct de vedere tehnic, cât și al conținutului video. Totodată, în urma cursului, participanții vor înțelege diferența între realizarea unui video pentru online și a  unui produs de televiziune.

 

Cursurile se vor desfășura în perioada octombrie-martie, participanții dobândind astfel competențe și abilități, astfel încât vor fi admiși în redacție, având deja o pregătire și o specializare ( fotoreporteri, jurnaliști-traducători, reporteri, prezentatori etc).

Înscrierile pentru Școala de Jurnalism Buzz se apropie de final. 30 SEPTEMBRIE este ultima zi când te mai poți înscrie pentru a prinde promoția de mici reporteri 2020/2021. Înscrie-te completând formularul pe site sau trimițând datele tale (nume, prenume, vârstă și un număr de telefon) la contact@telebuzz.ro.