Toamna este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri, dar, ca toate celelalte, trece repede. De aceea trebuie să ne bucurăm de fiecare clipă petrecută toamna în natură, dar să nu uităm să ne bucurăm și de gusturile ei minunate. În lunile septembrie și octombrie, se coc cele mai delicioase fructe și legume cum ar fi dovlecii, merele, perele, prunele, nucile, strugurii, porumbul (care e delicios fiert) și usurătoarea ceapă.

Astăzi, am pregătit pentru voi o rețetă delicioasă pe care o puteți face  în zilele ploioase de toamnă o zi însorită în familie.

FURSECURI CU MURE 

200 g făină, 150 g făină de migdale, 100 g zahăr sau melasă, 50 g unt, 3 ouă, 1 linguriță de praf de copt, 1 fiolă esență de vanilie, 3 linguri de fulgi de migdale, 1 cană de mure                                                                                                                                        Prima dată, mixezi untul moale, aflat la temperatura camerei, împreună cu zahărul și ouăle, până când  se dizolvă cristalele de zahăr. Adaugi, treptat, esența, praful de copt și cele două tipuri de făină.

Apoi, ungem cu unt formele pentru tarte și punem în fiecare câte două linguri din compoziție. Așezăm câte 3-4 mure și presari fulgi de migdale. Punem la copt în cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius, aproximativ 25 de minute până când se rumenesc frumos. Obținem 20 de bucăți în 45 de minute.

POFTĂ BUNĂ!