Teach for Romania lansează, de Ziua Mondială a Educației,  campania Modele pentru Viitor prin care invită publicul larg să celebreze profesorii model care ne-au schimbat viața și ne-au inspirat să devenim oamenii mari de astăzi (detalii pe modelepentruviitor.ro). Totodată, tot astăzi, se lansează și un nou sezon de recrutare de profesori inspiraționali pe care îi va susține timp de doi ani să predea în mediile dezavantajate din România (detalii pe teachforromania.org).

“În timpul pandemiei a fost mai clar decât oricând cât de valoroși sunt profesorii determinați, adaptabili, gata să găsească soluții în beneficiul elevilor lor, indiferent de circumstanțe. Cu un SMS la 8844 cu textul MODEL, oricine poate susține misiunea organizației de a aduce astfel de profesori model în sistemul de învățământ public, pornind de la comunitățile vulnerabile, de la sat, acolo unde este cea mai mare nevoie de ei”, se arată într-un comunicat de presă trimis redacției.

Concret,  prin campania Modele pentru viitor, organizată cu sprijinul Lidl România, Teach for Romania invită publicul să le mulțumească  profesorilor care ne-au schimbat viața și să doneze pentru a susține misiunea Teach for Romania de a aduce mai mulți profesori inspiraționali în școlile publice din România, pornind de la mediile dezavantajate. Publicul poate dona 2 EURO pe lună cu un SMS cu textul MODEL la 8844. Mai multe detalii pe www.modelepentruviitor.ro..

„Educația ne privește pe toți: elevii, copiii de astăzi sunt viitoarea forță de muncă, viitorii medici, viitorii profesori, cei care ne vor plăti pensiile. Am văzut în ultimele luni că un profesor dedicat face diferența, mai ales în mediile dezavantajate, acolo unde școala este singura șansă a copiilor pentru o viață mai bună. Profesorii și învățătorii pregătiți de noi pornesc la drum cu motivația unei relații strânse elev-profesor, care se bazează pe încredere reciprocă, susținere, empatie și încurajare. Organizația merge dincolo de predare și le oferă acestor copii o șansă reală de reușită. Noutatea din acest an este că ne extindem în Moldova și Transilvania. Ne dorim să demonstrăm că o educație de calitate este posibilă pentru fiecare copil din România, indiferent de unde s-a născut, alături de profesorii potriviți.”, Iulia Pielmuș, Director Executiv Teach for Romania.

De 7 ani, Teach for Romania rescrie povestea educației din comunitățile izolate și vulnerabile ale României. În acest an școlar, organizația Teach for Romania este prezentă pe teren cu 165 de profesori și învățători, care lucrează zi de zi cu aproximativ 14 000 de copii, din 24 de județe, oferindu-le o educație de calitate și mai multe opțiuni de viață.