Tinerii de la Centrul de Voluntariat B.O.M.D și micii reporteri de la Ziarul Buzz au desfășurat, sâmbătă, o activitate colorată și foarte veselă. Ei au vopsit cu spray și culori acrilice containerul Asociației Happy unde botoșănenii pot face donații constând în haine, jucării, pături, încălțăminte și produse nonalimentare pentru casă. Tinerii de la Centrul de voluntariat B.O.M.D (Botoșani, Orașul Meu Drag) au venit cu această idee după ce într-o dimineață, unul dintre ei a găsit containerul vandalizat. Colorându-l cât mai viu, ei au considerat că oamenii vor înțelege mai bine scopul acestui container.

Coordonatorul activității, Miruna Iuria, pasionată de arte plastice, ne-a spus de unde a pornit ideea. ,,Ideea a venit din dorința de a colora orașul, de a scoate în evidență partea proaspătă și din dorința de a a face lucrurile mai îngrijite. Ne-am gândit să facem acest container fericit, pentru că aparține Asociației Happy și vrem să ne punem amprenta de oameni tineri”.

Micii reporteri au fost extrem de încântați să picteze cu spray-uri colorate, unii dintre ei făcând asta pentru prima dată. Au luat și interviuri, au făcut și standupuri pentru o viitoare știre la Jurnalul copiilor, s-au murdărit pe mâini și pe haine, dar s-au distrat grozav. Bucuria albinuțelor de a-i ajuta pe voluntari a fost una extraodinară. “Mi s-a părut foarte interesant, distractiv, creativ. Am îmbinat foarte frumos munca de reporter cu cea de artist”, a spus Alesia Țurcanu, reporter Buzz.

Mai multe poze aici.

Un alt artist al zilei care a coordonat munca grafică a voluntarilor prezenți a fost Theodor Gavril. ,,A ieșit foarte frumos, îmi place mult, îmi place că au fost implicați și copiii. E foarte important să-și exprime și ei latura creativă. A fost o activitate frumoasă care sperăm să încurajeze oamenii să doneze haine“, a spus  Theodor Gavril, voluntar în cadrul activității.