Muzeul Judeţean Botoşani găzduiește, în perioada 4 – 19 noiembrie 2020, în spaţiul Galeriilor de Artă ,,Ştefan Luchian” Botoşani, expoziţia personală ,,CROMATICĂ & SENTIMENT, cu lucrări de pictură semnate de Lila Lungulescu.

Pasionată de artă și de pictură – în mod special, Lila Lungulescu, absolventă a studiilor de masterat în arte – specializarea pictură la Universitatea de Artă ,,George Enescuˮ Iași – Facultatea de Arte Vizuale și Design – coordonator conf. Univ. Dr. Zamfira Bîrzu și membru stagiar al UAPR caută și găsește în culoare sensuri și înțelesuri noi și redă cromatic chipuri și locuri.

Lila Lungulescu se află cu cea de-a treia ,,personalăˮ pe simezele galeriilor botoșănene, prima expoziție – ,,Orizonturi dispăruteˮ –  fiind în anul 2018, urmată apoi de expoziția intitulată ,,Culorile Norduluiˮ, în septembrie 2019.Ca și la expozițiile precedente, pe simeze se regăsesc și peisaje și naturi statice, dar și numeroase portrete, lucrările fiind realizate în perioada 2018 – 2020.

De asemenea, în perioada 2019-2020, artista a fost prezentă cu expoziții personale și pe simezele altor instituții de cultură /învățământ: Galeria Gutenberg al Colloseo, Roma, Italia – expoziția ,,Naturalisimo astratto e cromie dele spiritoˮ (noiembrie 2019), Muzeul Bucovinei – Suceava, Sala POD – expoziția ,,Figurativ & Abstractˮ (decembrie, 2019) și Galeria Victoria  – Iași a UAPR, expoziția,,Naturalism abstract și culorile spirituluiˮ (august 2020).

În ultimii cinci ani a participat la peste 50 de expoziții de grup și a primit aprecieri pentru activitatea artistică: Premiul I, secțiunea pictură-grafică –Expoziția Internațională de Arte Plastice și decorative 2015 a Școlilor Populare de Arte, ediția a XXI-a,  (decembrie, 2015), Premiul de Excelență –  la proiectul-concurs  de artă grafică și fotografie „Imagine RO”, Tokyo (Japonia) concurs desfășurat cu sprijinul Ambasadei României în Japonia(august 2016) și Premiul pentru tehnică mixtă, secțiunea pictură, expoziția de artă plastică  ,,DRAGOBETE ART.ROˮ, organizată de UAPR Iași și CCD Spiru Haret, Iași  (martie 2020).

Expoziție poate fi vizitată în perioada 4 19 noiembrie 2020,  zilnic, între orele 9 – 16, la Galeriile de Artă ,,Ştefan Luchian” Botoşani  cu respectarea normelor impuse de pandemia cu Covid 19. Purtarea măștii în spațiul expozițional este absolut obligatorie.