Instituțiile culturale au început să facă spectacole online după decizia de a închide sălile de spectacol. Filarmonica George Enescu a avut, vineri, un  concert online începând cu ora 18:30. Chiar dacă oamenii recunosc că nu este același lucru cu a audia un spectacol în sală, totuși, nu ratează concertele.

“Nu vor fi aceleași emoții ca în sala de spectacole, dar este foarte bine si asa! Ne am uitat și on-line, au fost emoții, dar amestecate cu un ușor sentiment de tristețe… Copiii noștri care au urmărit, au aplaudat!”, a spus Alexandra Bocec.

Teatrul Vasilache Botoșani a început din data de 5 noiembrie să susțină, de asemenea, spectacole pentru copii online. În schimb,  teatrul Mihai Eminescu și-a încetat pentru cele două săptămâni activitatea.

“Având în vedere prevederile H.C.J.S.U. Botoșani nr. 92 din 29.10.2020, prin care s-a hotărât suspendarea activităților cu publicul în instituțiile de spectacole pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 30.10.2020, Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani își suspendă activitatea cu publicul pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 pentru 14 zile, începând cu data de 30.10.2020. Spectacolele programate în această perioadă se vor reprograma la o dată ulterioară, în funcție de hotărârile care vor fi luate. Persoanele care au achiziționat deja bilete la spectacolele programate în această perioadă au posibilitatea folosirii biletelor la unul din spectacolele viitoare”, se arată pe pagina de Facebook a instituției.