Asociația Județeană de Babywearing Botoșani s-a alătura campaniei naționale inițiate de către Mirela Retegan și Fundația Noua Generație : “Încalță un copil, de iarnă!”. Acțiunea vine ca o continuare firească a campaniei de anul trecut, când s-au strâns la nivel național aproape 5.000 de încălțări noi pentru copii din sate neștiute de nimeni.

Pentru ei, copiii din satele ascunse și uitate ale României, Moș Nicolae nu pune în ghetuțe ceva dulce, ci cârpe care să căptușească găurile prin care trece apa când plouă și zăpada când ninge.
Mii de copii umblă zeci de kilometri pe zi cu încălțări rupte, care le scapă din picioare, fiindu-le mult prea mari, pentru că le poartă la comun cu frații sau chiar cu părinții. Într-o lume în care majoritatea alege să întoarcă capul în altă parte, Mirela Retegan se uită în direcția copiilor care nu au avut norocul să se nască în familii care să le asigure cele necesare”, se arată pe evenimentul campaniei aici.

Eu, personal, am donat chiar astăzi, împreună cu surioara mea, niște ghetuțe și o pelerină de ploaie. Și voi puteți dona până la sfârșitul lunii noiembrie, iar centrele partenere le găsiți aproape de locuința voastră. Eu le-am dus la clinica WorkTape Medical. Se pot dona și jucării, șosete, căciuli, mănuși, geci. Nu uita să pui pe pachet și un bilețel în care să precizezi cui îi este destinat ( fată sau băiat ), ce conține pachetul și foarte inportant mărimea.

Important este:
➡️să fie confecționate din materiale rezistente la apă (mulți copii merg prin noroaie până la școală/grădiniță);
➡️să fie un număr cuprins între 20-42;
➡️Dacă împachetați cutia vă rugăm să specificați pe ambalaj sexul (fată/baiat)/ numărul ghetuței!
 Dacă timpul sau bugetul nu vă permite să cumpărați acum o pereche de ghete dar doriți să vă implicați, puteți să contribuiți cu orice sumă de bani! Din banii strânși vom cumpăra noi încălțăminte pentru cei mici!
Donațiile se fac in contul : RO51BTRLRONCRT0462188801
Titular Asociația Babywearing Botoșani. Vă rugăm să treceți la detalii: Încalță un copil.
Pachetele strânse vor fi donate copiilor aflați in evidența asociațiilor și ONG-urilor din județul Botoșani!